Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Двама хирурзи от ВМА с награди от "Лекар на годината-2022"
Автор: Екип Ruse24.bg 11:20 / 20.10.2022Коментари (0)198
©
Двама хирурзи от Военномедицинска академия (ВМА) бяха отличени на ежегодната церемония "Лекар на годината-2022", на която Български лекарски съюз награждава изявени спциалисти за принос в медицината, съобщиха от болницата.

На събитието, което се проведе на празника на българския лекар, присъства и началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Доц. Ивелин Такоров, д.м., началник на Първа клиника по коремна хирургия към ВМА-София получи приз в категорията “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“.

Той е сред пионерите на лапароскопската чернодробно-панкреатична хирургия в България. Към специалните умения в професионалната му визитка фигурират всички области на коремната хирургия, чернодробно-панкреатична хирургия, интраоперативна ехография, високо обемна лапароскопска хирургия и чернодробна трансплантация.

Специализирал е в Канада, Германия, Франция, Италия, Гърция, Румъния.

Полк. проф. д-р Даниел Костов, д.м.н, началник на Катедра и Клиника по хирургия към ВМА-Варна, бе награден в категорията “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“.

Интересите му са в областта на жлъчно-чернодробната и панкреатична хирургия, както и в лапароскопската. Специализирал е в Италия, Испания, Германия, Румъния.

 

Тези награди са поредно признание за ВМА, която се утвърди като лидер в здравеопазването – не само заради иновативните техники за диагностика и лечение, но най-вече заради специалистите, които ги внедряват. Водена от стремежа си за непрестанно усъвършенстване и утвърждаването й като високотехнологична болница, със знаещи и добре подготвени кадри, Академията създаде редица школи, които са с национално значение и международно признание, а една от тези школи е именно в областта на хирургията, коментира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: