Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Двама са с обвинения за нелегалната тютюнева фабрика в Севлиево
Автор: Екип Ruse24.bg 12:32 / 22.05.2023Коментари (0)239
© Агенция "Митници"
Освен 4 милиона къса готова продукция, които открихме в нелегалната фабрика край Севлиево, към момента на акцията е имало и достатъчно материали за производството на още 12 милиона къса цигари. Това са приблизително 800 000 кутии. Това каза заместник-директорът на Агенция "Митници" Пламен Павлов в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".  

Акцията по разкриването на нелегалната фабрика бе проведена на 21 април от Агенция "Митници“ и Държавна агенция "Национална сигурност". Към момента две лица са привлечени като обвиняеми, обясни Пламен Павлов.  

Работата по цялостното изясняване на фактите продължава. Назначени са множество експертизи. По думите му фабриката е работила от скоро. "На място намерихме 35 палета тютюнев шкарт – това са дефектни цигари, които подлежат на повторна преработка. Обичайно такива големи количества шкарт има, когато все още се настройват машините в началото на производствения процес. Липсва машина за обработка на тютюнев шкарт, т.е. фабриката все още не е била оборудвана напълно. Няма данни за пренесени големи количества от тези цигари през границите на страната“, обясни Пламен Павлов. 

Той допълни, че делът на марката на вътрешния нелегален пазар към края на 2022 г. е минимален – едва 1,3% според независимо проучване, което брои опаковки цигари, непредназначени за местния пазар. Процентът на контрабандните цигари у нас е изключително нисък – около 1,5% в края на миналата година. Нелегалната продукция е била предназначена за Западна Европа, заяви Павлов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: