Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Двама жители на София пребиха столичанин до смърт във врачанско село
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 31.05.2022Коментари (0)340
© БНР
Окръжният съд във Враца определи мярка за неотклонение "домашен арест“ за Х.П. и Е.П., жители на София, които са обвиняеми за убийството в съучастие на Е.С., също жител на столицата, във врачанското село Косталево, съобщиха от пресцентъра на съда. На заседание днес съдът разгледа внесено от Окръжната прокуратура искане за постоянна мярка "задържане под стража“ и за двамата обвиняеми. Те са обвинени, че на 21 май 2022 г. в село Косталево умишлено са умъртвили като съизвършители Е. С.

Мъжете бяха задържани няколко дни по-късно с прокурорско постановление за 72 часа, след като заключението от направената аутопсия посочи нанесен побой като причина за смъртта на столичанина. Тялото на мъжа бе открито на 26 май в наследствената му къща в селото. Съдът анализира днес събраните към момента доказателства и установи, че има основание за обосновано предположение, че двамата обвиняеми са съпричастни към престъплението, в което са обвинени, се посочва в съобщението.

Не са налице обаче другите две предпоставки, които се изискват от закона за вземането на най-тежката мярка за неотклонение - обвиняемите да могат да се укрият и да извършат друго престъпление. Здравословното състояние на двамата е тежко и те не могат да се самообслужват. Единият е със 100 процента слепота, а другият – с умствена изостаналост. За тях непрекъснато се грижи личен асистент.

Съдът прецени, че ако им се наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража“, това би било рестрикция и съществено нарушаване на човешките им права. Затова постанови спрямо двамата да бъде взета мярка за неотклонение "домашен арест“, като спазването й ще се следи с електронни гривни. Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативния съд в София.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: