Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Две бъллгарски болници отказаха лечение на ХИВ позитивен британец, мъжът почина
Автор: Екип Ruse24.bg 08:39 / 15.05.2019Коментари (2)867
©
Две болници са отказали лечение на 40-годишен мъж, защото е ХИВ позитивен. Скоро след това той е починал. Това съобщи Александър Миланов от Националната пациентска организация.

Инфекцията му е била открита през март с бърз тест във великотърновската болница, където го закарал приятелят му заради неразположение. Дотогава Крейг Харпър не знаел, че е заразен с ХИВ вируса. От лечебното заведение веднага го отпратили, щом видели резултата от теста. В Университетската болница в Плевен, където бил закаран след това, също му отказали лечение. Спешна помощ му е предоставена едва в "Пирогов", където потвърждават и ХИВ статуса на пациента. Той е приет в отделението по придобита имунна недостатъчност в Инфекциозната болница в София, където започва лечението му, но кръвопреливанията не дават резултат, казаха от Националната пациентска организация, която е съдействала на пациента и близките му. Заради проблем с кръвта мъжът е пренасочен в Специализираната болница по хематология, където го изследват три дни и го изписват с мотив, че няма хематологично заболяване. Документ за това обаче от там не е издаден. На 5 май мъжът издъхва.

Британецът Крейг Харпър, който е IT специалист, живеел повече от десет години в България. Преди известно време той се преместил във великотърновското село Стояново, откъдето работел, пише Монитор.

Местните хора се хвалят, че е изградил мрежа, за да има връзка с мобилните им телефони. Облагородявал е общи терени в селото, което наброява 13 жители. На погребението му са присъствали всичките. Независимо че са научили за ХИВ инфекцията му, постоянно поддържали контакти с 80-годишната му майка, която също живеела в Стояново, и й помагали. Преди година бащата на Крейг Харпър е починал и е погребан в селото. Изпълнителна агенция "Медицински надзор“ е започнала проверка по случая на британеца.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ъ, това новина ли е? Те у нас хората умират за по-малко и в болниците, и пред тях, а тъкмо са ги изписали някои като супер здрави..
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 14.05.2019 г.
0
 
 
...после що биели българските лекари,ами за това че завъртяха търговийка със здравето ни,нищо че същите тези доценти,професори...всъщност се изучиха на гърба на народа,без да дадат и стотинка по време на соца,за ядене,спане,учение и т.н. Положили са Хипократовата клетва,но плюят на нея. Чудя се и се мая кога ли ще превъртя и ще откача главата на някой подобен търгаш. Днешните лекари са срам за целият свят.Интересува ги единствено парата,искат за 5 години да си купят апартамент,вила,кола,дебела сметка в банката и екзотични екскурзии. С една дума..."пусто селско невидяло". Ама гледайте да не се задавите,че сапа има два края ! Казват че спасявали животи,може....ама три пъти повече са лишавали от живот...заради по-горе изброените неща. Майната ВИ !
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: