Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Дянков: По фискална дисциплина сме пред почти целия ЕС
Автор: Екип Ruse24.bg 13:48 / 10.09.2012Коментари (16)1268
© Ruse24.bg
България се е придвижила с 15 места по критерия фискална политика и в момента се намира на 31-а позиция, непосредствено след Германия в световната класация по конкурентноспособност на икономиката. Общо в класацията България се е придвижила с 12 места напред до 62-о. Това обясни финансовият министър Симеон Дянков пред Агенция "Фокус". Той каза, че прави това уточнение в отговор на Меглена Кунева.

По-рано бившата еврокомисарка коментира, че "имаме все по-малко работещи хора и те произвеждат същата единица продукт" и това е основната причина да се изкачим в класирането.

Симеон Дянков смята, че Кунева се е изказала неподготвена.

Той посочва, че, освен в сектора фискална дисциплина, България е отбелязала напредък и в други три области: инфраструктура, здравеопазване и начално образование, а също така средно и висше образование.

Финансовият министър казва, че що се отнася до фискалната дисциплина, зад България са страни като Австрия и Холандия. "Всъщност, почти целият Европейски съюз е зад България", изтъкна той.

Министърът посочва, че има напредък с 11 позиции до 76-а за инфраструктурата и прогнозира, че в следващата класация България ще бъде още по-напред.

Третият критерий, по който се повишава рейтингът на България, може би е най-изненадващ за българските граждани - това е здравеопазване и начално образование (в класацията образованието е разделено на начално и след това - на средно и висше). Там скачаме със седем места - от 56-то на 49-то, обяснява Симеон Дянков.

Той добавя, че се отчита, че продължителността на живота в България нараства и намалява броя на някои заболявания.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.09.2012 г.
+3
 
 
Ама моля ти се ние сме първи по бедност не от целия съюз ами вече и от африканските страни. Назад сме и от мукамбите дето слязоха вчера от клоните.Приличаме на Ганьо в банята как се удря по гърдите като Кинг Конг и вика Булгар , булгар. А пък този на фотоса е някакво недоразумение.
0
 
 
Човека си върши добре работата.Недоволни и недоразбрали винаги ще има , както и мрънкачи разбира се ....Ако имате малко акъл в главите си ще ви стане ясно,че нещата се променят в положителна посока.За съжаление обаче българиският манталитет е деградивен във всяко едно отношение.Винаги недоволни, винаги се оплакваме, а в банките се кътат яко депозити, тва лято се разцепиха по българското черноморие, пък и Гърция , Турция.Нямаме равни по глупост, мързел и мрънкащо равнодушие.
0
 
 
Дянков ти подмолна мишко,с тези тъпи статистики,които не струват и пукната стотинка няма как да се издигнеш в на хората очите,да не говорим за здравеопазване и образование което е закърняло на дъното на мизерията
-1
 
 
И какво от това като сме най-бедната страна, с растяща всеки месец безработица.с фалиране на малки и средни фирми,с нищожни чуждестранни инвестиции(няколко стотин милиона лева при 6-8 млрд.лева преди 4 г), при разкапващо се здравеопазване и пр.
+6
 
 
Ало Дянков по заплати сме след ТРЕТИЯ СВЯТ !!! Стига стъкмистика, удвоете доходите на хората и пенсиите за да живнат малко, 3 години без никакво увеличение, засрамете се!!!!
+1
 
 
Първото нещо, което трябва да направиш за да излезеш от финансовата пропаст , било то като отделен индивид, семейство, община или държава, е да си създадеш строги ФИНАНСОВИ ПРАВИЛА. Без такива правила ще продължаваш да демонстрираш "КУХИЯ СИ СТАНДАРТ" и да затъваш все повече и повече в блатото. Българина, обаче няма как да проумее това порадии липсата на всякаква ФИНАНСОВА КУЛТУРА и поради тази причина само му остава да плюе. Може да сме най-бедни, но имаме културата, финансовата. А това е началото...
0
 
 
До година ще дойде и резултата, ще видите за какви инвестиции ще става на въпрос!!! Очаква се всички световни фирми да изнесът производството си на нашата територия...смях смях смях
+2
 
 
Според мен сме на първо място по кански рев! Всеки втори пише, че хората асфалт и магистрали не яли, ама вчера задръстванията на Петолъчката бяха километрични и хората псуваха, че нямало магистрали. Странно - уж нямат пари, ама по празниците масово бяха по нашето море и Гърция. Как става тая работа???
+8
 
 
може,ама сме на първо място по безпаричие в ЕС !!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: