Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Джипката и ферарито с цвят червен идват на Карнавал в Габрово
Автор: Екип Ruse24.bg 10:18 / 14.05.2021Коментари (0)763
Джипката на Бойко Борисов, ферарито с цвят червен на Слави Трифонов, както и фигури на самите "собственици“, са част от зрелищните макети в Карнавал Габрово 2021, съобщиха организаторите. Тази година световно прочутото събитие ще се проведе на 22 май, като завихри около себе си  двадесет и три карнавални картини с 40 макета. Противоепидемичните мерки провокираха габровци отново да намерят находчиво решение за провеждането на най-стария карнавал в България и в актуален вариант ще се движи не шествието, а публиката.

Миналата година в Габрово направиха първия в света интерактивен карнавал по време на локдаун, който призова жителите на града да украсят терасите си и да посрещнат празника там. Тогава карнавалните макети и платформи минаха под прозорците на габровци, а събитието се излъчваше пряко в интернет с водещи, включвания от различни части на града и поздрави от родните ни музикални звезди.

Една година по-късно и с малко по-леки противоепидемични мерки, габровци отново имат находчиво решение. За да се избегне струпването на около 40-хилядната публика, този път шествието ще е статично и през целия ден, а публиката ще се движи по карнавалното трасе. Ще бъде представена част от историята на карнавала от края на 19 век до днес, а зрителите ще минат през социализЪма и ще стигнат до героите на деня. Ще видим както Тато, така и Делян Пеевски, а също и карнавална дисекция на някои от актуалните теми като ваксинацията, Зелената сделка и дълго чакания и вече превърнал се във виц тунел под Шипка. По трасето вече са разположени и три сцени, на които ще има фокуси, стендъп комедия и музика през целия ден, а вечерта ще завърши с пищни фойерверки и концерт на "Фондацията“, Мария Илиева, Любо и Графа.

Разбира се, празникът няма да мине и без ритуалното рязане на опашката на габровската котка. Знае се, че емблематичната процедура запазва топлината в стаята, защото без опашка, котката влиза по-бързо през вратата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: