Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ЕЦТП настоява за оставката за директора на ОДМВР в Стара Загора
Автор: Пламена Николова 10:26 / 04.10.2021Коментари (1)384
Европейският център за транспортни политики настоява за оставката на старши комисар Николай Колев, директор на ОДМВР - Стара Загора. Повод са неадекватните му изявления след тежката катастрофа в града, при която 18-годишен с мощен автомобил помете три момичета на тротоар в петък късно вечерта и ги рани тежко. 

Екип на ЕЦТП посети Стара Загора в събота в ранния следобед по покана на местни жители, притеснени от продължаващите гонки и дрифтене по улиците на града и от липсата на действия срещу това от страна на властите, въпреки подаваните сигнали. Желанието ни бе да получим официална информация от институциите, преди да направим оглед на мястото на инцидента, за да не разчитаме само на евентуални спекулации. Натъкнахме се обаче на явно нежелание за съдействие, като лично Николай Колев ни излъга за мястото на катастрофата. Екипът ни го откри и засне малкото останали (оставени) следи от инцидента. 

Заради действията и изявленията (и липсата на такива) на официални лица възникват куп въпроси, пораждащи неумение и даващи хляб за всевъзможни спикулации:

- Защо старши комисар Николай Колев твърдеше часове наред след инцидента, че незнае за случая и не може да даде информация?

- Защо над 24 часа нямаше информация поне за инициалите на извършителя?

- Защо извършителят не е бил задържан веднага след катастрофата?

- Кога точно е задържан извършителят и кога изтичат 72-та часа арест с прокурорско разпореждане?

- Кога са иззети (ако са иззети) записите от камерите на магазин "Кауфланд", където се твърди, че извършителят е бил с колата си, преди да започне да дрифтира в кръговото движение?

- Кои са 10-мата свидетели, за които властите обявиха, че са разпитани вечерта на мястото на катастрофата?

- Кой е разпитвал тези свидетели?

- Защо сред тези 10 свидетели не е майката на Дияна, най-тежко пострадалото момиче, на което бе ампутиран единият крак? Жената е била на мястото на катастрофата, но до днес (04 октомври) изобщо не е била търсена от МВР. В същото време в неделя МВР обяви, че търси свидетели от нощта на инцидента.

- Защо Николай Колев обяви (вкл. пред журналисти), че извършителят е имал едно нарушение, откакто е взел книжка през месец май? А наблюдаващият досъдебното производство прокурор Андреан Сутров каза (на пресконференция), че нарушенията са две.

- Защо досега не са взети мерки срещу опасното шофиране, включително дрифтиране, след като са подавани десетки сигнали за подобно поведение?

- Има ли камери на кръговото кръстовище, на което водачът е дрифтирал и след това губейки контрол над тунингования си автомобил е блъснал момичетата на тротоара в една от близките улици?

- Каква е причината чак в неделя следобяд прокурор Дичо Атанасов да обяви, че едва в събота вечерта прокуратурата е разбрала, че имало второ лице със средна телесна повреда, пострадало в катастрофата? Некомпетентност или умишлено изявление, целящо да заблуди обществеността? Означава ли това, че не е имало оторизирани лица от правораздавателните органи на мястото на катастрофата? Означава ли това, че всъщност огледът на мястото и първоначалното събиране на информация от свидетели, докато е оказвана медицинска помощ на трите момичета, не е извършен адекватно?

- По какъв начин е извършен огледът и на каква база ще бъде формулирана авто-техническата експертиза, която да покаже каква е била динамиката на инцидента?

- Има ли извършителят влиятелни роднини, които биха могли да оказват натиск върху нечии решения?






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.10.2021 г.
+1
 
 
Бе нямат ли бащи тия момичета бе? Аз ако съм късам му главата още на секундата бе, както се вижда корумпирана полиция няма съд трябва лично отмъщение!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: