Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Е.ОН отново е включен във водещия индекс на устойчивите компании
Автор: Екип Ruse24.bg 12:26 / 21.09.2010Коментари (0)521
© Ruse24.bg
Е.ОН отново е включен във водещия индекс на устойчивите компании Дау Джоунс индекс за устойчивост (Dow Jones Sustainability Index - DJSI). Критериите за участие изискват от дружествата да разполагат с добри рейтинги в икономически, екологичен и социален аспект. Областите, предмет на анализ, включват управление на риска, политика за опазване на околната среда, стандарти по управлението на доставките и условията на труд. Това официално признание утвърждава корпоративната политика на групата Е.ОН, която е насочена към устойчив растеж и създаване на ценности. Индексът е важен ориентир за все по-голям брой инвеститори, които търсят да инвестират в устойчиво управлявани компании и често имат по-дългосрочна стратегия.

Дау Джоунс индексите за устойчивост и техните критерии за подбор

Дау Джоунс индексите за устойчивост само избират най-добрите в световен мащаб листвани компании от определени отрасли. Е.ОН продължава да бъде едната от само двете германски фирми в групата "Обществени услуги" на DJSI World. Компанията отново се представя изключително добре в социалните и обществени области, постигайки резултати над средното ниво, а някои части и върхови оценки. Това поставя Е.ОН сред най-добрите компании. Всички фирми трябва всяка година да заслужат достъп до този показател, като лошите рейтинги могат да доведат до тяхното изключване от класирането. Корпоративната отговорност е неделима част от корпоративните ценности и стратегия на Е.ОН. Групата Е. ОН има за цел да заеме водеща позиция в областта на корпоративната отговорност и по-конкретно в опазването на околната среда и енергийната ефективност.

Е.ОN работи успешно от 5 години в България

Като част от една от най-големите частни енергийни компании в света, Е.ОН България напълно споделя и подкрепя ценностите на Групата Е.ОН. Компанията, която доставя електроенергия на 1.1 милиона клиенти в Североизточна България, започна няколко кампании във връзка с енергийната ефективност и опазването на околната среда. Е.ОН България реализира две мащабни кампании за стимулиране на енергийната ефективност. През 2008 г. компанията организира съвместно с Техномаркет, Domo и Jet Credit кампанията "Eнергия+", в рамките на която над 20 000 клиенти на Е. ОН България закупиха с намаление електрически уреди клас А / А+.

Миналата година се проведе кампанията "Консумирай ефективно, спестявай прогресивно", съвместна инициатива на Е.ОН България, ЧЕЗ, EVN и големите вериги магазини за бяла техника: Техномаркет, Технополис и Domo. По време на кампанията повече от 10 000 хладилника от клас А, А+, А++ бяха продадени. Очакваният ефект е да се спестят повече от 1,5 млн. - 2 млн. киловатчаса електроенергия годишно.

Една от инициативите на Е.ОН България тази година - "Изгаси светлината - спаси Земята" бе свързана с националния час на Земята на 27-ми март, който е апел към хората в целия свят да се изгаси осветлението за един час от 20.30 до 21.30 часа.

В допълнение, компанията подкрепя своите частни и бизнес клиенти, като им предоставя полезни съвети за намаляване на консумацията на електроенергия в техните домове и офиси.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: