Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Е.ОН призовава към диалог за решаване на проблемите в енергийната система на страната
Автор: Екип Ruse24.bg 14:03 / 18.08.2010Коментари (0)486
© Ruse24.bg
Е.ОН България призовава към интензивен диалог за решаване на текущите проблеми в енергийната система на страната. Електроенергетиката е сектор на интегрирани структури и всички компании в него са взаимно зависими.

 

Последните събития около доставката на електроенергия в Югоизточната част на страната напомнят, че остарялата национална електрическа мрежа на България не е в състояние да посрещне предизвикателствата на нарастващо потребление и присъединявания на нови клиенти.

Тази ситуация се усложнява допълнително от необходимостта да се присъединят бързо нарастващия брой възобновяеми източници на енергия. Всички ще бъдем свидетели на бъдещо влошаване на ситуацията, освен ако компаниите, участващи в преноса и разпределението на електроенергия, не потърсят заедно успешни и дългосрочни решения. 

Е.ОН България кани всички компании по веригата за доставка на електроенергия да седнат на масата за разговори и да стартират координирани усилия за подобряване на сегашната ситуация.

Развитието на енергийната система изисква екипни действия - тя не е може да бъде изкуствено разделяна, защото недостиг в която и да е нейна част, би довел до отрицателни последици за клиентите. За постоянното развитие на бизнеса и индустриите, България се нуждае от модерна и стабилна инфраструктура, която очевидно не би могла да бъде гарантирана повече и създава несигурност за бизнеса.

"Е.ОН България предлага Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да поеме ролята на посредник за стартирането на дискусия, която да доведе до бързи положителни решения", заяви г-н Шуберт, Председател на Управителния съвет на Е.ОН България.

Е.ОН България винаги е била открита за диалог и с готовност ще предостави всички свои познания, за да подкрепи бързото развитие на сектора в полза на българското общество.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: