Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ЕVN, ЧЕЗ и Е.ОН скрили информация при одита от експертите от ДКЕВР
Автор: Екип Ruse24.bg 09:34 / 13.07.2010Коментари (7)2019
© Ruse24.bg
Трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, Е.ОН и ЕVN са скрили информация при одита, извършван от експертите от ДКЕВР. Това става ясно от доклад за извършената проверка. Очаква се днес председателят на комисията Ангел Семерджиев да коментира за първи път извършените нарушения от трите дружества, след като вече има официална информация за тях.

И трите дружества не са представили част от изисканите от одиторите документи или са ги представили с частично заличена информация. Това е само част от множеството нарушения, установени от одиторите. Констатирано е сключването на договори, чрез които се прехвърлят почти всички дейности в други свързани с тях дружества. Договорите са с продължителен срок от време (3-5 години) и с възможност за автоматично подновяване на срока. За сключването на тези договори лицензиантите не са изпълнили задължението си да уведомят ДКЕВР в едномесечен срок от подписването им и да й представят копия от тях.

В документите обаче се съдържат клаузи, с които са създадени всички необходими условия за изкуствено, непазарно, непрозрачно и необосновано увеличаване на разходите на одитираните дружества.

Освен това при извършения одит не е установено наличие на система за управление на качеството в нито едно от дружествата, която да е сертифицирана от независима компетентна организация.

Източник: Дарик







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как ние битовите клиенти- на ЕВН, плащаме сметки от по 300лв.,а фирмите-по-50лв. ток? Нима 1=хладилник,телевизор,вентилатор,гот, печка и компютър,харчат много ток.?
0
 
 
Сега ЕВН ще изнасят електромерите на "границата на имота". попитах ги, какво означава "границата на моя имот". щели "да ми ги закачат" отвън на къщата. ако си мислят, че ще сложат и един пирон на имота ми без мое разрешение - жестоко се лъжат.
0
 
 
бойко нали все се пъчи че работи за народа да го докаже като прекрати тези неизгодни за Б-я договори
0
 
 
Сега ще си още по-възмитен. Официално съобщиха че ЕРП-тата ще се разминат само с глоби, няма да им се отнемат лицензите. Ето тва е!!!!!
+1
 
 
Не се ли събра вече много на тези ЕРП-та. Постоянно излиза някаква информация за нарушения, от сериозни по-сериозни, а те все още работят и печелят на наш гръб. Не е ли време да им се отнеме лиценза и да бъдат изритани от България? Ако се открие нарушение в някоя малка фирмичка или квартално магазинче ще ги принудят да преустановят работа, нали така. А тук не. И какво стана с поретста пред ЕВН на 9.07???!!! Както винаги само приказки.
0
 
 
Сега ,ако сме правова държава и правителството наистина се грижи за интересите и правата на гражданите си ще развали приватизационните им договори и ще ги национализира за 24часа,но де таз държава?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: