Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Един от началниците на ГКПП у нас изхвърча от работа, след като го спипаха да шофира мъртво пиян
Автор: Екип Ruse24.bg 09:56 / 26.11.2020Коментари (0)649
©
Заместник-началник на Граничен полицейски участък - Гюешево е уволнен за явяване на работа в пияно състояние, като съдът в Кюстендил потвърди заповедта за дисциплинарното наказание.

Стоян З. е уволнен за провинение, несъвместимо с етичните правила за поведение на служителите в МВР, с което се уронва престижът на службата.

На 1 юли 2019 г., около 9-9,20 ч, в работно време, З. е управлявал в униформено облекло и видимо нетрезво състояние собствения си лек автомобил "Форд Фокус" с 3.01 промила алкохол. След като не се явил на работното си място в 8,30 ч, началник на ГПУ-Гюешево Р. Б. му позвънил два пъти на мобилния телефон. З. не отговорил на повикванията и прекият му шеф уведомил директора на РД "Гранична полиция".

Към 9,10 ч дежурният видял гл. инспектор З. да се опитва да отключи вратата на своя кабинет. Влезли заедно и Б. попитал З. какво се е случило и защо закъснява за работа. Той повдигал рамене и мълчал. По-късно повтарял "колата, колата потроших". Колегата му усетил мирис на алкохол. Пак запитал какво се е случило, има ли му нещо, боли ли го, ударил ли се е някъде. З. не давал никакви отговори.

Друг граничен полицай пък обяснил, че видял З. да се "занася" по пътя от портала към сградата на дирекцията. Бил със силно набола брада и неадекватно поведение. Колегата му казал, че началникът го търси, а З. "изръмжал, спънал се в бордюра, при което шапката му паднала". Взел шапката и продължил към сградата на дирекцията. Още няколко гранични полицаи свидетелствали, че са видяли З. пиян и с "хаотичен поглед". Когато си палел цигара, ръцете му треперили.

Друг полицай обяснил, че Стоян З. пристигнал на служебния паркинг с колата си, която дрънчала, оказало се, че е с пукната гума. След като я оставил, тръгнал към сградата като "залитал от едната на другата страна и не можел да пази равновесие".

Наложило се да бъде тестван с дрегер, който показал 3,01 промила алкохол. З. отказал да го водят в Спешен център за даване на кръв за анализ. Съставили му акт и бил задържан за 24 часа. Образувано било бързо производство за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 промила.

Заради нарушение на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР, накърняването на доброто име на ГД "Гранична полиция", неспазване на правилата за движение по пътищата от длъжностно лице от органите на МВР, и затова, че извършеното е несъвместимо със статута на служител на МВР, е бил уволнен.

Той обжалвал, но на първа инстанция съдът отхвърли жалбата му, като решението не е окончателно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: