Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Един от обвинените за убийството в Шивачево поиска домашен арест
Автор: Иван Сотиров 17:29 / 13.02.2020Коментари (0)779
© Ruse24.bg
Илюстративна снимка
Непълнолетният Богомил Д., един от тримата задържани за убийството на 39- годишен мъж, извършено в края на миналата година в ромската махала на град Шивачево, община Твърдица, поиска от Апелативния съд в Бургас да измени мярката за неотклонение. Ученикът обжалва пред въззивната инстанция определението на Окръжния съд – Сливен, с което искането му за по-лека мярка е оставено без уважение.

Богомил Д. заедно с други двама мъже  Георги Д. и Денчо Д. са подведени под отговорност за  умишленото убийството на Атанас Й. от  Шивачево  на 28 декември 2019 година. Тогава след конфликт се стигна до масов бой между ромски фамилии и намеса на органите на реда. Богомил Д. макар и непълнолетен е можел да  разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.По отношение на тримата е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ на 31 декември 2019 г.

Според апелативните съдии налице са изискваните от закона предпоставки за определяне на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“. На Богомил Д. е повдигнато обвинение за извършено в съучастие с още две пълнолетни лица умишлено престъпление, което е тежко наказуемо, дори след редукцията, предвидена за непълнолетните. Събрани са множество гласни, писмени и веществени доказателства, извършена е и съдебномедицинска експертиза, от които може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението. Разследването е в начална фаза, задържането не е с прекомерно дълъг срок, се посочва в определението на съда. Съдиите допълват, че младата възраст на обвиняемия не може да противопостави на обществената опасност на деянието и на възможността той да се укрие и да извършил друго престъпление. Наличните данни за начина му на живот – пътувания до Гърция, посещения на заведения, предлагащи алкохолни напитки, употреба на алкохол въпреки непълнолетната му възраст, контактите му с агресивно заредена среда, конфликтите с членове на други родове, обосновават извода за опасност от укриване и извършване на друго престъпление. Апелативен съд – Бургас намери жалбата на Богомил Д. за неоснователна и потвърди определението на Окръжен съд – Сливен.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Още по темата: общо новини по темата: 1
19.10.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: