Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Екшън! Майки блокираха пътя за Южното Черноморие!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:04 / 09.07.2016Коментари (2)552
© Нова тв
Майки на деца с увреждания блокираха пътя Бургас-Созопол. Те настояват държавата да им обърне внимание и са против сегашната социална политика.

"Основните наши искания са разграничаване от личните асистенти, закон за личната помощ, за да може човека с увреждания или неговият родител да управлява средствата", които му се отпускат по болест", каза Нели, представителка на протестиращите.

"Не искаме да бъдем лични асистенти. Тук сме се събрали само майки, които са се отдали на своите деца. Искаме промяна. Ако нещата не бъдат променени, това няма да е последният протест", каза още Нели.

Протестиращите заявиха, че не са удовлетворени да има една програма личен асистент. По техните думи, програмата осигурявала личен асистент, който да се грижи за детето, докато майката е на работа. 

Личният асистент обаче прекарвал само два часа на ден с детето, което е крайно недостатъчно, защото, по думите им, "нямало да се намери работодател, който да даде работа само за два часа" на такива майки.

"Крайно време е нещата да се променят генерално на законодателна основа. Крайно време е на нас - родителите и лица с увреждания - да бъде даден нарочен статут, който да ни осигури един достоен, пожизнен доход", каза друга участничка в протеста.

Майките на увреждания с деца разкриха и за друг проблем. Много от лекарите ги принуждавали след раждането на увреденото дете те да го оставят в дом за деца с увреждания. 

"Четири месеца бях подложена на психически тормоз от лекарите да си оставя детето. Мисля, че държавата ми е леко длъжна за това мое психическо натоварване", каза една от майките на протеста.

Блокадата на пътя не продължи дълго заради натоварения трафик и нежеланието на протестиращите да поемат гнева на многото шофьори с действията си. 

Но майките се заканиха, че ако исканията им не бъдат чути - следващия път акцията им на протест ще бъде по-дълга и няма да се изрази само в блокада. 

"Готви се трети национален протест, положението ескалира и всички родители са на ръба. Това положение вече не се издържа", казаха още участниците в протеста.


Източник: Нова тв






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Съгласен съм с протестиращите! Крайно време е държавата да обърне внимание и на белите хора, говорейки за социална политика!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: