Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Експерт: При кандидатстване за работа трябва да сме сигурни, че искаме точно тази позиция
Автор: Екип Ruse24.bg 15:02 / 08.06.2023Коментари (0)329
© Фокус
Вярвам, че когато човек търси своята работа, кандидатства точно за това, което би искал да работи. Това каза в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" Петя Иванова – експерт в отдел "Човешки ресурси" на производствена компания.

Първото нещо, което трябва да направи един човек при търсенето му на работа, е да изясни за себе си какво му се работи, в каква компания, на каква позиция, къде е нашата сила, какво е вътрешното ни усещане за работното място, смята експертът Петя Иванова, като изтъкна, че един от методите, чрез които бихме могли да се запознаем с това, е обявата за работа. "Публикувайки една обява за работа, ние като специалисти, описваме много точно какви са самите задължения. Това е един от методите, с които бихме могли да се запознаем дали позицията е свързана с нас, с нашите интереси, с нашите знания“, посочва тя.

Не е толкова важно форматът на една автобиография, а това, което е вътре, съдържанието, каза още Петя Иванова. "Изключително добре е когато един човек е специалист, да представи своето портфолио точно като специалист и да бъде свързано с неговата работа. Европейският формат си е стандартен, като може би по-важно е какво пише вътре“, допълва Иванова.

"Преди да отидем на интервю за работа е важно да проучим компанията, в която отиваме – с какво се занимава, с какви хора ще бъдем на интервю. Да си намислим предварително няколко въпроса, свързани с екипа, със самата компания, със самия отдел. Това е най-важната част преди интервюто. Важно е да се проучи и пазара на труда, какъв е диапазонът на заплатите, да видим обявата, за която сме кандидатствали, какви са основните задължения, описани в нея. Да бъдем запознати. Добре е да не закъсняваме, да бъдем 5 минути преди срещата", даде няколко съвета експертът. Според Петя Иванова е добре облеклото да бъде съобразено с позицията, за която кандидатстваме.

"Всеки човек, който е проучил предварително, знае къде отива на работа, той отива със своите лични очаквания. Отговаряйки на въпроса какво възнаграждение очакваме, трябва да вземем в предвид нашите лични умения – ние готови ли сме за тази позиция, какво можем да правим и да предоставим на тази компания, и какво тя ще ни даде. На този въпрос отговаряме първо спрямо личните си очаквания и спрямо пазара на труда“, поясни още Петя Иванова.

Според Петя Иванова платформата LinkedIn е една от добрите начини за търсене на работа. "LinkedIn се развива изключително динамично и е една от най-добрите платформи наравно с големите кариерни сайтове при нас. Тя работи двупосочно – в LinkedIn ние, като HR-и, можем да намерим своя човек и да обърнем процеса на подбор. Особено за високи позиции LinkedIn е една чудесна платформа, която аз вярвам, че много помага на хората за търсене и намирането на работа", заключи специалистът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: