Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Експерт по сигурността: Русия готви голяма офанзива на две дати
Автор: Ива Дойчинова 18:02 / 26.04.2024Коментари (0)873
©
Успехите, които Русия постигна последните няколко месеца, се дължат на забавянето на американската помощ към Украйна. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ експертът по сигурност Ивайло Иванов.

По думите му от изнесената официално информация от украинска страна от последните дни става ясно за тежкото състояние на украинската армия по отношение на боеприпасите и въоръжение. "Украинският президент заяви, че Украйна почти привършва с артилерийските боеприпаси и съотношението е 1:10 спрямо руската артилерия. Украйна почти привърши и с ракетите за противовъздушна отбрана.  Така че няма никакво съмнение, че всички тези неща повлияха по отношение както на способностите на украинската армия да възпира руското настъпление, така и по отношение на самия морал в украинските въоръжени сили,“ обясни той, като според него сега надеждата е в бързата доставка на боеприпаси – нещо, което вече е започнало да се случва. 

Стана ясно, че САЩ са изпратили освен финансова помощ и армейски тактически системи – ракети с далечен обсег до 300 км, което според него също ще окаже голямо влияние върху хода на бойните действия от гледна точка на това, че с възможността да бъдат достигнати и тиловите позиции на руската армия, се дава възможност да се нарушат доставките на техника, боеприпаси и жива сила на Русия към фронтовата линия, което със сигурност ще отслаби руския натиск.

Ивайло Иванов изрази категоричното си мнение, че няма оръжие, което радикално да промени хода на войната и от двете страни на фронта. Поради тази причина няма и как да се случат чудеса с предоставянето на новата военна помощ за Украйна. Според него не могат да се очакват и някакви значими промени на позициите на фронтовата линия през цялата година.

По думите му тази година Украйна няма да поднови контраофанзивата, тъй като освен с въоръжение и техника Украйна се сблъсква и с недостиг на хора. "Това е една от грешките на украинското ръководство – Украйна се забави от гледна точка на мобилизацията, за да може да осигури достатъчно хора, които да попълнят загубите и да дадат възможност на тези, които вече воюват от доста дълъг период от време, да се изтеглят, за да починат и да се възстановят. Тепърва ще се случва този процес, който ще тече поне 3-4 месеца и няма никакво съмнение, че Русия ще се опита да използва максимално този период,“  уточни той.

Според него няма никакво съмнение че Русия ще хвърли всички сили през това лято да се опита да реши този конфликт или да наклони везните сериозно в нейна посока. "Сега ще се направи опит да се даде някаква победа, която да изглежда значима в очите на руското общество. Очевидната цел е Часов Яр, който е наистина стратегическа цел не защото ще предизвика някакво голям напредък на руските войски, но ще им отвори простор за подготвянето настъпление, което се очаква в началото на лятото,“ смята експертът.

Русия трябва да убеди световната общественост, че Украйна губи този конфликт и е безсмислено да й се помага, и трябва да го направи преди изборите в САЩ, тъй като президентът Тръмп може и сериозно да промени сигналите, които дава по отношение на този конфликт: т.е. от бързо негово разрешаване в полза на Москва, каквито индикации имаме към момента, към сериозна подкрепа към Украйна. "Ако Русия не изглежда, че печели този конфликт, Доналд Тръмп няма да подкрепи политика, която би била в полза на Москва.“

Още по темата: общо новини по темата: 48
07.05.2024 »
03.05.2024 »
30.04.2024 »
30.04.2024 »
30.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: