Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Експерт с важна новина за цените на имотите у нас!
Автор: Харитина Агопян 10:30 / 29.03.2024Коментари (0)1119
©
Между 1700-1800 евро на квадрат вървят жилищата с Акт 16 в столичен квартал. Тези “на зелено " пък са в диапазона 1300-1500 евро на квадратен метър. Това каза имотният експерт Маргрет Сукияс в “Денят на Фокус" по радио “Фокус".

В “Малинова долина" в София цената на квадрат цената върви между 1300 - 1500 евро на квадрат на зелено. След Акт 16 тя става 1700-1800 евро на квадрат. Южни, източни и централни райони винаги са по-търсени и скъпи в столицата, каза още Сукияс.

“На този етап не очакваме спад на цените на имотите в България. Има леко покачване в цените на новото строителство. В дългосрочен план ще се усети разлика между цените на старо и ново строителство, но в момента с покачването на цените на материалите и труда няма как да падат цени", уточни имотният експерт.

Голяма част от строителите не отговарят достатъчно добре на нуждите на пазара. Хората динамично променят вижданията си за живота и търсят различен продукт, а когато инвеститорът ти продава нещо, което не желаеш, няма как да има сделка. Онези, които са достатъчно гъвкави, за да предложат на съвременния клиент всичко, което той иска, не остават с непродадени празни апартаменти, категорична е Сукияс.

“Пандемията промени търсенето. В момента то основно е насочено към собствено ползване, от млади семейства с деца, които търсят големи помещения, да обособят допълнителна стая за хоум офис, да имат собствена градинка. Търсят се партерни апартаменти, които да оставят усещане за къща, за близост до земята, с гледка към планината", каза още по темата Маргрет Сукияс.

Хората с ограничен бюджет и семейство предпочитат маломерен тристаен апартамент, каза още тя. “Децата предпоставят нуждата от допълнителна стая. В момента стойността е почти изравнена новото и старо строителство, очакваме да се появи разлика, в която новото да бъде по-скъпо", каза още имотният експерт.

“Българинът държи да има собствено жилище, за разлика от на Запад. Лихвите в момента са изключително ниски и това повишава интереса на хората към покупката на собствено жилище. Доста банки предлагат възможности за преференциални кредити на млади семейства до 35-годишна възраст с деца", каза още по темата имотният експерт.

“Дори за хората, които предпочитат да са по-мобилни и не са семейни, е добър момент сега да си купят жилище. Дори да решат да се преместят след време, пускайки жилището под наем, без проблем ще могат да си покрият ипотечния кредит", е оценката на Сукияс.

“Изпълнителният директор на Столичен метрополитен поясни вчера как в момента, в който излезе план за разширение на метрото, в съответните райони веднага скача рязко броят на разрешителните за строеж.

Виждаме преселение към столицата и по-големите градове, обезлюдяването в малките населени места води до покачване на цените на имотите в София. Това е естествено. Цените и в супермаркета в столицата не са като в един малък град", каза още експертът.

“В Хамбург, дори да опиташ да си купиш имот, ще го изплащаш над 50 г. У нас все още ипотечните кредити са в рамките на 20-30 г. В Германия е доста по-изгодно да бъдеш под наем в дългосрочен план", даде подробности по темата Маргрет Сукияс.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: