Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Експерт за сиренето, пълно с вода: След време се образуват вещества, които не бива да се консумират
Автор: Екип Ruse24.bg 09:16 / 18.11.2022Коментари (0)270
©
35 от 48 изследвани марки сирена имат по-високо водно съдържание, отколкото е позволено. Това сочи проучване на "Активни потребители".

Според наредбите сиренето може да съдържа до 60% вода, но при 35 марки  съдържанието е над 65%. А в един от проверените продукти е дори 87%.

Този продукт няма нищо общо със сиренето, смята молекулярният биолог д-р Сергей Иванов.

"При високото водно съдържание и влагозадържащите агенти се образуват след време вещества, които не бива да се консумират", обясни още д-р Иванов в предаването "Здравей, България".

"То няма хранителни свойства и има намалени жизненоважни за организма бактерии", каза Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите в България.

Според Присадашки продукт, който съдържа 87% вода, не може да се нарича сирене.

Д-р Иванов обясни, че цената не е гаранция за качество. "Половината от скъпите марки - над 16 лева на килограм, са с повече вода", обясни той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: