Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Експерти: Киберсигурността е отношение към детайла  
Автор: Живко Кръстев 16:54 / 22.03.2024Коментари (0)1197
© Фокус
Предизвикателството пред киберсигурността е обществото да разбере, че технологиите ще заемат все по-голяма част от нашето ежедневие и трябва да обръщаме внимание на рисковете, които крие това. Визията на "КиберКЛУБ“ е пряко свързана както с подобряването на обществената киберосведоменост, така и с развиването на всяка една от технологиите така, че те да бъдат киберсигурни и тяхното включване в нашето ежедневие да не застрашава, а да помага. Това каза основателят на "КиберКЛУБ“ Антон Пулийски в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Рожденият ден на "КиберКЛУБ“ ще бъде отбелязан на 2 април в "Интер Експо Център“ с 12-часов кибермаратон, който ще включва четири различни панела, а накрая ще завърши с парти, торта и нетуъркинг.

Общността на "КиберКЛУБ“ се заражда преди две години. "Започна от срещи на малки групи хора, които установихме, че има огромна полза от това тези сбирки да се разрастват и да бъде обърнато внимание на различните технологии по различен начин. Идеята беше да направим едно по-киберсигурно бъдеще, в което технологиите навлизат с техните положителни аспекти, а рисковете, които носят, намаляват именно заради увеличената информираност. Доста хора видяха възможност тук, видяха как да си бъдат взаимно полезни и общността сама се разрастваше пред очите ни последните две години“, разказа Антон Пулийски.

Киберсигурността е отговорност на всички, подчерта той. "Мнозина смятат, че киберсигурността в компанията им е свързана с действията само на един човек, който трябва да знае всичко – ІТ специалиста. А всъщност техните грешки и тяхното натискане върху един линк в един фишинг имейл може да донесе неприятности, които могат да доведат дори до фалит на компанията. Добре е хората най-малко да се образоват кои действия може да крият опасности и да ги избягват“, призова експертът. 

Компютърните вируси изключително много приличат на биологичните, допълни Антон Пулийски. "Ако един човек не се пази, той бива заразен и след това заразява в моменти, в които контактува с хората от своята група. Същото е и в бизнеса – ако някой не предприеме необходимите действия и не спазва киберхигиена, неговото компрометиране може да породи проблеми за неговите клиенти и  партньори.“

Илияна Елиас е част от екипа на "КиберКЛУБ“, компютърен специалист и преподавател. Тя разказа за организираното на 2 април събитие, с което ще бъде отбелязан рожденият ден на "КиберКЛУБ“. То ще събере на едно място бизнес, професионалисти, експерти, учащи, експерти, родителите и децата им.

Събитието започва с панел за деца и родители. "Инициативата "КиберЗНАМ“ цели да обясни по достъпен и интересен начин на децата, че е възможно да има опасности в интернет, и как да се предпазят от тях. За да бъдат защитени децата, техните родители трябва да бъдат подготвени, да знаят какво може да се случи и как да предпазят себе си и детето си. Инициативата "КиберЗНАМ“ ни помага да стигнем до децата по разбираем за тях начин – те да задават въпроси, на които ние да обясним какво може да се случи. Идеята е да достигнем до колкото се може повече хора и това нещо да се разпространява по възможно най-адекватния и приятен начин“, разказа Илияна Елиас.

Следва панелът "SheLeadsTech“ за жените в света на технологиите, NIS 2 – информация за новите киберизисквания и възможности за модернизация на бизнеса, и завършва с технологичен панел "Виртуални  реалности и изкуствен интелект“. Входът за всички панели е свободен, като се изисква само предварителна регистрация, допълни Илияна Елиас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: