Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Елитни европейски ресторантьори помагат за развитието на сектора в България
Автор: Екип Ruse24.bg 08:29 / 11.05.2023Коментари (0)328
©
Създаването на единна екосистема с международната асоциация JRE (Jeunes Restaurateurs), която да подпомогне развитието на сектора в България, обсъдиха днес министърът на туризма д-р Илин Димитров с Ханс ван Манен, директор на асоциацията Jeunes Restaurateur D`Europe и Гаспер Пухан – сомелиер и собственик на реномиран А la carte ресторант в Словакия, който освен невероятната си кухня, предлага на своите посетители и винена листа с над 400 местни и чуждестранни етикета. В срещата се включиха и водещите български шеф готвачи Цветомир Николов, Веселин Калев и Владислав Пенов, информира от Министерството на туризма.

JRE-Jeunes Restaurateurs е международна асоциация, основана през 1974 г. Днес Асоциацията се е превърнала във водеща професионална структура на млади и талантливи готвачи с повече от 350 ресторанта и 160 хотела в 15 страни по света.

"Сътрудничеството с професионалистите от JRE ще ни помогне изключително много в процеса на подготовката на млади кадри в България. Те ще имат уникалния шанс да се докоснат до майсторството на изтъкнати имена, които да се включат в обучението им, с добри практики, демонстрирани от топ готвачи, които са доказани имена на европейската сцена и по този начин ще повишим кулинарната си култура", отбеляза министър Димитров.

"В нашата асоциация има млади, амбициозни и търсещи готвачи. Това създава изключително силна връзка между членовете ни, което допринася за стабилността и цялостното развитие на кулинарното изкуство. Ще се радваме, ако можем да споделим опита си с българските ни колеги", подчерта от своя страна Гаспер Пухан.

В своите кулинарни произведения главните готвачи на JRE съчетават страстта си към традицията с устойчивостта и местните продукти, за да създадат удивителни нови ястия. Тяхното майсторство е марка за висок стандарт и качество по целия свят.

Министър Димитров изрази убеденост, че това е още една стъпка, която ще ни приближи и към момента, в който български ресторанти ще се сдобият с престижните звезди Мишлен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: