Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Емануил Йорданов: Ако се окаже, че Живко Коцев е бил заплашван от високостоящи прокурори, това ще значи ужасен разпад на държавата
Автор: Йоланда Пелова 10:08 / 09.04.2024Коментари (0)853
©
Ако се окаже, че главният секретар на МВР Живко Коцев действително е бил заплашван от високостоящи прокурори, това ще бъде едно пълно безобразие и ще покаже ужасен разпад на държавата. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" адвокат Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

По думите му всеки, който е бил на този пост е получавал натиск под една или друга форма, но длъжността изисква да не се поддаваш: "Това, което не ми харесва при Живко Коцев, е подаването на оставка и в последствие твърдението, че го е направил под натиск. Когато човек работи в това Министерство, на такова ниво, той няма право да се поддава на натиск. Всеки един човек, който е бил там, е бил заплашван, имал е проблеми, но това не означава, че трябва да вдигнеш бялото знаме и да тръгнеш да бягаш", коментира Йорданов и отбеляза, че не е ясно какво точно се е случило, но според него ефективният натиск би могъл да бъде от страна на прокуратурата.

"Но трябва и там да се изяснят нещата какво точно се е случило, кой е участвал с подобни действия. Навремето, когато аз бях министър и съм искал да уволня някого от по-висшите служители на МВР по една или друга причина, винаги съм канил съответния служител в кабинета си, обяснявал съм му, че просто да няма как да работим заедно за в бъдеще и елегантният за него вариант е да подаде рапорт за напускане, за да не казвам защо точно искам да се освободя от него. Защото винаги когато съм искал да уволня някого, това е било в следствие крайно недоволство от начина, по който той изпълнява служебните си задължения, а все пак съм искал да запазя Министерството от излишни трусове и скандали. И си мисля, че и тогава е можело някой да дойде и да каже "Мен министърът ме принуждава да напускам“. Всъщност когато някой е отказвал да разбере какво му се говори, следва уволнение по начина, който е описан в закона, със съответната аргументация, която не е в полза на уволнявания, но всеки си преценява сам как да действа и какъв път да избере за в бъдеще", каза бившият министър на вътрешните работи.

Още по темата: общо новини по темата: 99
26.04.2024 »
25.04.2024 »
25.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: