Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Емил Радев: Властите да идентифицират българските членове на "Ислямска държава"
Автор: Екип Ruse24.bg 14:27 / 31.10.2014Коментари (0)244
©
Българските власти да предприемат мерки, в сътрудничество с международните партньори, които да идентифицират българските членове на Ислямска държава, схемите за набиране на членове и тренировъчните центрове за терористи, ако има такива у нас. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по повод потвърдената вчера от министъра на отбраната Велизар Шаламанов информация, че българи се сражават в редиците на терористичната организация Ислямска държава.

"Не само трябва да бъде предотвратено второ "Сарафово", но и трябва да бъдат положени всички усилия да не бъде въвличана България на грешната страна в този ужасяващ конфликт", подчерта още Емил Радев.

Според българския евродепутат от ГЕРБ е жизнено важно да бъдат подобрени сътрудничеството и обмена на информация между специалните служби на държавите-членки на Европейския съюз, защото те са тези, които реално могат да идентифицират членовете на Ислямска държава и да предотвратят терористични актове на европейска територия. Според Радев, този факт е много тревожен поради две причини - първата -защото досега нямаше данни българи да участват в конфликта в Сирия, което означава, че говорим за ново развитие; и втората - близостта до конфликта, тъй като единствено Турция ни дели от продължаващата война в Сирия и от ожесточените боеве в Кобане.

Българският евродепутат от ГЕРБ припомня, че проблемът с тъй наречените чуждестранни бойци се дискутира от европейските правителства и институции от няколко месеца.

"Темата стана особено актуална след терористичния акт в синагога в Брюксел от бивш член на Ислямска държава през месец май. Редица държави в Европа и по света не само организираха едновременни полицейски операции, в които бяха заловени потенциални терористи, но предприеха и законодателни стъпки, като например ограничаването на правото на пътуване на хора, за които има данни, че са били членове на Ислямска държава. Едновременно с това, Европейският съвет настоява за ускорено приемане на директивата за резервационни данни на пътници като общоевропейска мярка за борба с тероризма и залавянето на чуждестранни бойци", коментира още Емил Радев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: