Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ето какво се случва със застраховката "Гражданска отговорност"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:52 / 17.05.2023Коментари (8)416
©
Цените на застраховката "Гражданска отговорност" ще останат на нивото, на което са в момента, или ще нарастват плавно в близко бъдеще. Това каза в интервю за БТА председателят на Управителния съвет (УС) на Асоциацията на българските застрахователи Константин Велев. По думите му каква ще е промяната, ще покаже пазарът, който се движи от законите на конкуренцията.

Има изострена конкуренция на пазара, която дори беше довела в някаква степен до не съвсем логично понижение на цените. Постепенно тенденцията се обърна, защото обезщетенията оказват въздействие и след като те се повишават, няма как трайно цените да се движат в посока намаляване или пък да стоят ниски, посочи той.

Константин Велев подчерта, че за почти целия период на пандемията, а и през миналата година те са били по-скоро надолу, като за момента все още не са достигнали като средна премия нивата отпреди 2019 г.

Инфлацията е сред факторите, които пряко влияят върху застрахователните обезщетения. Ръстът на цените на автомобилите, резервните части, труда в автосервизите и т.н. се отразява и в посока на повишаване на обезщетенията както по "Гражданска отговорност", когато говорим за щети на моторни превозни средства, така и по "Каско", каза още той. По думите му повишението на обезщетенията и при двете застраховки е от порядъка на 5-6 на сто, но е в посока нагоре и едва ли в близко бъдеще, в рамките на година-две, можем да очакваме понижение на тези цени. По-бавно е повишаването на обезщетенията за неимуществени вреди, което няма пряка инфлационна зависимост.

Константин Велев отбеляза, че застрахователният пазар през последните години се развива изцяло във възходяща линия, което е удовлетворение за Асоциацията на българските застрахователи. Тази вечер на официална церемония в София от бранша ще отличат най-добрите си колеги в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор за 2023 г.

За миналата година по предварителни данни на Комисията за финансов надзор застрахователният пазар отбелязва ръст в повечето бизнес линии. Изключение е застраховката "Гражданска отговорност", която се движи около нивата от 2021 година. По имуществените застраховки ръстът е около 13-14 процента, по "Каско" - около 15 процента, което действително е добър сигнал, каза Велев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.05.2023 г.
0
 
 
А за бонус маус нищо не се споменава.Тази който ходят в чужбина да си заплащат по голямата застраховка.
Aнонимен
на 18.05.2023 г.
0
 
 
Малиии кви коментари изтрещели... Значи на "Запад" са скъпи и имат покритие,..останалото няма да го коментирам
Aнонимен
на 18.05.2023 г.
0
 
 
Вижте,пичове, застраховките в България са супер ниски,това е факт. В Гърция, където са двойни заплатите, застраховките са около 5 пъти по-високи. Нека да са по-скъпи обаче за провинилите се келемета с бмв-та и всякви други джигити и те да плащат по 1000-2000 лв. Също за мотори над 101 коня да се плаща няколко по-скъпо както е в нормалните страни. Като за джипката тройка дизел застраховката е 3000 лв, ще се замислят дали да карат баш такива коли и няма и да замърсяват така с големите мотори. Ако пък ги карат - да си плащат.
Aнонимен
на 18.05.2023 г.
0
 
 
Голяма ниша за хрантутници и там,няма да забравя отпреди аргумента за вдигането на цените ,,Ами много българи карали колите си безразсъдно на запад ,правели ПТПта ,там стандарта висок ,и роднините на пострадалите искали големи обезщетения ,и видите ли затова ,и тези в Бг ,дето си карат колите само в Бг,трябва да плащат за тези безразсъдните оттатък ,.....че откъде накъде ,ами който иска да си кара колата в западно Европа държава да плаща поне 1000евро гражданска отг.,
Aнонимен
на 18.05.2023 г.
0
 
 
Отчитането на Застраховките колко пари са влезнали в хазната за всяка година +колко са похарчени и за какво и ,показване лиценза на застрахователната компания и дали е платен ..Всяка година чрез референдум...
Aнонимен
на 18.05.2023 г.
0
 
 
Няма проблеми - народа е "курав" , той носи на всичко.
Aнонимен
на 18.05.2023 г.
0
 
 
Няма зависимост между двете застраховки.От дружествата искат с един куршум да гръмнат два заека.Каското е за увеличение,защото там са големите разходи.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: