Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Евродепутат Мария Неделчева и министър Плевнелиев дискутират Дунавската стратегия
Автор: Екип Ruse24.bg 13:27 / 14.07.2010Коментари (0)519
©
Утре от 9 до 12 часа в Европейския парламент в Брюксел ще се състои публично изслушване и дебат под мотото "Дунав - реката, която ни свързва: да отключим потенциала!", съобщиха за Ruse24.bg от пресслужбата на евродепутата. Форумът се организира по инициатива на Мария Неделчева и Министерството на регионалното развитие и благоустройството и с него се поставя финален акцент на първата фаза от работата по Дунавската стратегия. 

Мария Неделчева и Росен Плевнелиев ще открият събитието, което ще се проведе в три тематични панела:

- "Европейската визия за Дунавската стратегия",

- "Българският потенциал - добавена стойност към Дунавската стратегия"

-  Обща дискусия.

В първото тематично разискване ще бъде представена от различни ъгли визията и позицията на Европейската комисия по стратегията за Дунав. В него ще вземат участие представители на различни дирекции на Комисията, чиито компетенции са в една от трите основни приоритетни области на сътрудничество - инфраструктура и транспорт; околна среда и превенция на риска; социално - икономическа и културна интеграция. Пред гостите ще говорят г-жа Натали Ферскелде и г-жа Владислава Христозова от ГД "Регионална политика",  г-н Джордж Кремлис от ГД "Околна среда" и г-н Чезаре Бернабей от ГД "Мобилност и транспорт".

Във втория тематичен панел ще се чуе позицията и готовността на българската страна да работи по Дунавската стратегия. В състояние ли сме да представим проекти, какви са нашите приоритети и с какво България може да допринесе за успеха на Дунавската стратегия? На тези въпроси ще дадат отговор заместник -  министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, заместник - министърът на околната среда Ивелина Василева, заместник - министрите на икономиката, енергетиката и туризма Ивайло Московски и Иво Маринов и г-н Белин Моллов, съветник в на министъра на регионалното развитие.  

В третата - дискусионна част - ще бъдат направени и кратки презентации от представители на държави от Дунавския регион, които не са членове на ЕС. Своите виждания ще представят и граждански сдружения и организации. Обобщението на дискусията и нейните основни послания ще бъдат направени от инициатора на събитието -  Мария Неделчева, която е и координатор на ЕНП за България по Дунавската стратегия.

На събитието ще присъстват посланици, евродепутати, членове на ЕК, представители на правителства от държавите от Дунавския регион, експерти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: