Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Евродепутат: Не трябва да допускаме гета като в Париж и Брюксел
Автор: Екип Ruse24.bg 13:49 / 05.04.2016Коментари (0)439
©
Не трябва да допускаме в България да има гета, каквито съществуват в столиците на Франция и Белгия, категоричен бе на среща с жители на варненския район "Приморски" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Той даде за пример Моленбек, който има статут на отделна община в Брюксел.

"Предишният кмет - социалистът Филип Моро масово раздаваше социални жилища и помощи на мигранти от Арабския свят. Именно благодарение на гласовете на тези хора той се задържа като кмет в продължение на 20 години. През това време си затваряше очите за престъпленията, които се извършват в квартала, а когато се повдигаха тези въпроси, ги контрираше с обвинения в дискриминация и антиислямизъм. В момента безработицата в Моленбек сред младите хора до 25-годишна възраст е 42%", разказа Радев. Евродепутатът припомни, че при разследването на атентатите в Брюксел е установено, че единият от терористите, които се взривиха на летището, е работил в канцеларията на бившия кмет Моро.

"Във Франция има гета, които са се превърнали в "държава в държавата". Там не влизат нито полиция, нито дори линейка. Властта е имамът, а мнозинството от хората живеят в пълна изолация, не владеят друг език, освен арабски, никога не са напускали квартала, нямат образование, нямат и работа. Място като това е благодатна почва за развитието на радикален ислям", коментира Радев. Той изтъкна, че образованието е един от най-важните механизми за интеграция на тези хора.

Българският евродепутат изтъкна и ролята на интернет за набиране на последователи на Ислямска държава. "Киберсигурността е от ключово значение и службите трябва активно да работят в тази посока. Към момента единствено чрез тясното им взаимодействие, което гарантира ефективен обмен на информация в реално време, можем да предотвратим надвисналата заплаха", допълни Радев. Той разясни законодателните мерките, които се предприемат в ЕС в отговор на бежанския натиск, усилията да се спре трафикът на нелегални мигранти, както и решителните действия на българското правителство да се защити границата ни.
По покана на ръководителя на ГЕРБ-Приморски Лилия Христова в дискусията с граждани се включи и кметът на района Петя Проданова. Тя разясни проектите, които се реализират в момента на територията на най-големия варненски район и визията за благоустрояване в рамките на настоящата година. В дискусията се включиха и общински съветници от групата на партията в местния парламент.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: