Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Фермери подават данни за стопанската 2023
Автор: Екип на Ruse24.bg 10:58 / 09.11.2023Коментари (0)263
©


От 1 ноември 2023 г. до 23 февруари 2024 г. фермери попълват продуктови анкети, съобщават от отдел “Агростатистика” към Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ към Министерството на земеделието и храните.

Видео инструкции: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024?

Статистическите изследвания обхващат производство и добиви от полски култури, от зеленчуци, от плодове, за производство на грозде и вино през 2023 г., както и изследване на броя на селскостопанските животни към 1 ноември 2023 г. и на пчеларството в България през 2023 г. 

Между 1 и 15 ноември данните се въвеждат онлайн самостоятелно от земеделските стопани чрез попълване на електронни статистически въпросници. Имейл могат да очакват земеделските стопани, включени в списъците за анкетиране. След това до 23 февруари 2024 г. данните за останалите земеделски стопанства от съответната извадка се събират чрез експерти и служители от структурите на областните дирекции „Земеделие“. 

Ако се нуждаете от съдействие при попълване на данните или повече информация, може да се свържете с експерт по агростатистика от съответната ОДЗ. Информация за електронните пощи и телефони на експертите от ОДЗ може да получите и от Agrostat.bg. 

От 1 ноември стартира и още едно проучване - „Интегрирана статистика за земеделските стопанства през 2023 г.“. До 3 декември данните ще се въвеждат онлайн самостоятелно от земеделските стопани, включени в списъците за анкетиране, чрез попълване на електронен статистически въпросник. 

За целта на респондентите ще бъдат изпратени електронни съобщения с парола за достъп до всички изследвания, в които участват. В периода между 4 декември 2023 г. и 8 март 2024 г. данните за останалите земеделски стопанства от извадката се събират чрез анкетьори и се контролират от експертите по агростатистика от съответната ОДЗ.

В социалните мрежи фермери вече коментират, че попълването на анкетите им отнема доста време, тъй като Се изисква много информация, включително за земи, продукция, ИСАК и т.н. От ресорното министерство подчертават, че изследванията са в изпълнение на няколко европейски регламента.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: