Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Филип Попов: Няма как да влезем в преговори с тези, които са символ на корупцията в България
Автор: Екип Ruse24.bg 13:54 / 10.10.2022Коментари (0)491
©
"Нашите партньори са всички тези, с изключение на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“, защото те са едно цяло. Като пример мога да дам от последния парламент, където “Възраждане“ в 80% от случаите гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС. Те гласуваха за изтребителите F-16, за които ние бяха против, защото във време на криза, тези пари са необходими на всяко едно домакинство, а не просто пари хвърлени на вятъра.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП и депутат от 47-ото НС Филип Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По отношение на "Продължаваме промяната“ социалистът коментира: "Те бяха наши коалиционни партньори, но на практика преписаха нашата програма. Всички тези социални политики, тези социални разходи на стойност 23 млрд. лева, се случиха заради БСП“, посочи той и даде за пример увеличаването на пенсиите, безплатните детски градини, енергийните помощи, въвеждане на понятие за енергийно бедни, както и 400 млн. лева за развитие на селските региони.

Филип Попов потвърди категоричната позиция на левицата против изнасянето на оръжия за Украйна, тъй като това би въвлякло България във война. Друга ясна позиция на БСП е по отношение на преговорите с “Газпром“ за доставка на газ. "Трябва да се преговаря, защото това е в интерес на България и в интерес на всеки един български гражданин и на българския бизнес. Ролята на БСП е да бъде коректив на “Продължаваме промяната“ и “Демократична България“ с оглед защита интересите на България“, обясни социалистът.

Като допирна точка с ПП и ДБ Филип Попов посочи борбата срещу модела на управление, който сега беше върнат при служебния кабинет отново като първа политическа сила, заедно с ДПС и "Възраждане“. "Този модел на управление беше вкаран в ъгъла и започна неговото разграждане, но очевидно съпротивителните му сили не бяха достатъчно отслабвани и той успя да свали това правителство“, заяви той.

Попов определи ГЕРБ като символ на този модел на управление. "Те са символ на това грабителско отношение към всеки един български гражданин в последните

десетилетия. Няма как да влезем в преговори с тези, които са символ на корупцията в България, така че това е нашата категорична и ясна позиция“, посочи той и продължи: "След като ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“ свалиха този кабинет, след като той не беше достатъчно добър за тях, нека сега те съставят правителство и да поемат своята отговорност“, категоричен е социалистът.

Филип Попов коментира призивите на Борисов, че в сегашната криза трябва да се обединим, но социалистът попита: "Преди 2-3 месеца нямаше ли световна и европейска криза, нямаше ли война в Украйна? Сега са се сетили, че трябва да има национално съгласие и обединение“, заяви възмутено той.

"В годините показахме, че БСП е конструктивна и диалогична“, категоричен е Попов и допълни: "Можем да разговаряме с останалите политически сили - тези, които са на промяната. Можем да постигнем съгласие по основни политики, по това България да бъде изведена от блатото на корупцията. Доказали сме, че имаме държавнически подход, за разлика от останалите“, каза още той.

На финала Филип Попов коментира причините за изборните резултати на левицата: "Един от факторите е, че не акцентирахме достатъчно върху приноса на БСП в правителство. Разбира се, машинното гласуване, както и фактът, че този служебен кабинет на Радев тотално се провали в основната си цел - провеждането на честни избори.“ По думите на социалиста отговорността я поема целият Национален съвет, но фиксацията в отговорността на Корнелия Нинова е нездравословна. "Вътрешната опозиция ѝ преписват всякакви грехове, но без личното участие на Корнелия Нинова, нито една от тези политики нямаше да се случи в предишния кабинет“, заключи той

Още по темата: общо новини по темата: 652
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: