Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Финално отброяване: Европарламентът с окончателно гласуване на ОСП
Автор: Екип на Ruse24.bg 09:43 / 22.11.2021Коментари (0)445
©


Във вторник се очаква Европейския парламент да даде зелена светлина на новата Обща селскостопанска политика (ОСП). Тази реформирана версия има за цел да бъде по-екологична, по-справедлива, по-гъвкава и прозрачна.

Чакат ли вече фермерите новия министър или харесват работата на служебния?

През юни 2021 г. преговарящите от страна на Парламента и Съвета постигнаха споразумение по новата законодателна рамка, която има за цел да приведе Общата селскостопанска политика (ОСП) в съответствие с ангажиментите на ЕС в областта на околната среда и климата. Те ще трябва да бъдат отразени в националните стратегически планове, в земеделските практики и в начина, по който се разпределят средствата от Фонда за развитие на селските райони и директните плащания. 

За да се гарантира справедливо разпределение на подкрепата от ЕС, малките и средноголемите земеделски стопанства ще получават минимален дял от директните плащания, а младите земеделски стопани следва да получават специална подкрепа от директните плащания и бюджетите за развитие на селските райони във всяка държава членка. Условията на труд в земеделските стопанства ще бъдат наблюдавани благодарение на сътрудничеството между националните инспектори по труда и разплащателните агенции по ОСП. Постоянен кризисен резерв ще подпомага земеделските стопани в периоди на ценова или пазарна нестабилност, а информацията за крайните бенефициери ще бъде по-прозрачна благодарение на инструмент за извличане на данни.

Дебатът ще се проведе във вторник сутринта от 10:00 ч. (българско време), а резултатите ще бъдат обявени в 17:00 ч. (българско време), информираха от пресофиса на Европарламента. 

На 2 декември се очаква пакетът за реформа на ОСП да бъде одобрен от Съвета. 

Преди дни зам.-министърът на земеделието Явор Гечев обяви, че Националния стратегически план на България ще е готов до Коледа. 

Шестмесечният процес на оценка на стратегическите планове ще започне в началото на 2022 г., а новите правила на селскостопанската политика ще бъдат въведени в действие от 1 януари 2023 г.

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: