Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
‘инансова проверка откри висока концентраци€ на нарушени€ в “”-¬арна
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 13:42 / 03.07.2018 оментари (8)451
©
¬ “ехнически€ университет във ¬арна от около 1 месец тече одитна проверка. “ова съобщи†образователни€т министър  расимир ¬ълчев.

ѕо информаци€ на Ќова тв една част от проверката е започнала по сигнал на недоволни служители на университета, а другата Ц след разследването, което бе излъчено в "“емата на NOVA". ¬ него журналистът ћарин Ќиколов разказва за†съмнителни обществени поръчки за ремонти и сметоизвозване.

ѕървоначалните данни от проверката показвали, че има "висока концентраци€ на нарушени€", за€ви още министър ¬ълчев в ефира на "«дравей, Ѕългари€".

"¬сички тези констатации ще бъдат пратени на агенци€та за ƒържавна финансова инспекци€, веро€тно и на прокуратурата, тъй като има индикатори за измама", за€ви ¬ълчев.

ѕо думите му сами€т той като министър н€ма големи права по отношение на финансовото управление на висшите училища.

"»ма една санкци€ Ц отнемане на акредитаци€та. Ќо това е крайна м€рка, прекомерна, защото означава затвар€не на висшето училище", об€сни ¬ълчев.

“ой об€сни, че са необходими законови промени.

"—тартирали сме този политически разговор", за€ви министърът.

ѕо други€ скандал от миналата седмица, при който се оказа, че благоевградско училище отказва да приема ученици от ромски произход,  расимир ¬ълчев за€ви, че това е недопустимо и дискриминационно.

"Ќ€мат право да отказват приемане, на което и да е дете", за€ви ¬ълчев.

—поред него проблемът освен в училищата е и в родителите, които не искат да записват децата си в училище с роми.

"ѕроблемът е със сегрегаци€та Ц първичната и вторичната. ѕървичната е в ромските квартали, където училищата са ромски. “ам държавата тр€бва да вложи всичките си ресурси, за да включи ефективно тези деца. »ма проблем и с вторичната. “€ е когато в едно училище децата станат повече от 15-20%. –одителите започват да изтегл€т децата от български произход", об€сни ¬ълчев.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.12.2018 г.
0
 
 
ƒа € затвар€т тази пароди€ на университет....
0
 
 
ѕреди години в ямбол имаше училище за децата на циганите. «ащо не приемат тази форма и сега?
0
 
 
«а кой път и все нищо,а как иначе след като и той е поставен човек....
0
 
 
 акво ли ще открие и в другите рЯШВрЯШВрЯШВ
0
 
 
ќтносно въпросната система за картите по 1.60лв отстъпка, е спорно дали н€кой може да използва 2-3 карти (може да се използва за изб€гване на опашки щом имат една каса). ќт техническа гледан точка обаче, виждам една тъпо направена система (подтикваща към точене на пари). “ези системи не тр€бва да се изграждат на принципа бройка и после държавата да плаща умножено по 1.60лв, а тр€бва вс€ка карта да има виртуално салдо по 1.60 на ден и да и се завеждат точно закупените стоки, които предварително са въведени с цени. ѕо този начин, ако един продукт струва 3.20 примерно, не може да се закупи с две карти. »ма и още доста технически преп€тстви€, но както всичко в Ѕ√ - иде€ хубава, но изпълнение нулево!
+2
 
 
»нтересно дали г-н ¬ълчевн или н€кой друг в неговото министерство си задава въпроса защо "когато в едно училище децата (на циганите) станат повече от 15-20%... родителите започват да изтегл€т децата от български произход"? ѕросто защото им се занимава с допълнителни€ напън да се мест€т? «ащото всички такива родители до един и без изключение са расисти? »ли все пак има и н€какви разумни и основателни причини?
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јвгуст 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
»кономическа зона "“раки€"
ѕърва лига, сезон 2019/2020
ƒунав в ѕърва лига, сезон 2019/2020
“еч в завод "ѕолимери" в гр. ƒевн€
ќткриха човешки останки в бидон край с.Ќегован
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: