Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
‘ирма от ѕловдив продаде на жена прахосмукачка за 7500 лева
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 11:45 / 25.09.2020 оментари (499)366
© btv
ѕер€ща прахосмукачка за над 7 000 лева може само на м€сто да бъде закупена на половин цена. “акава промоционална оферта предлага фирма на възрастни хора. —игналът беше изпратен до ᓬ.†ѕреди седмица по телефона на 79-годишната Ћил€на √осподинова от ¬ършец звън€т от непознат номер и € кан€т на презентаци€ на стоки за бита. ќткъде са взели телефонни€ ѝ номер т€ не знае.

Ќа промоци€та отиват и други хора от ¬ършец, сред които Ћил€на е избрана като печеливша.†"“ой ми казва: "¬ие сте този човек, който печели, какво искате?У. ќтговорих му, че прахосмукачката е много добра. «а не€, вика, ще ¬и дадем и подарък, и отстъпка", разказва Ћил€на за прежив€ното по време на презентаци€та.

∆ената се подписва под договор за покупка на прахосмукачка с редовна цена седем хил€ди и петстотин лева, с отстъпка от три хил€ди и осемстотин лева при закупуването й на м€сто и с готварски уред на стойност две хил€ди и осемстотин лева като подарък.

“€ обаче не разбира, че има почти осемнайсет процента лихва върху сумата за прахосмукачката при разсрочено плащане. “ова го разбират близките й, когато прочитат договора.

"¬същност се оказва, че сумата не е такава, каквато казват те, че ще бъде.  арат € да подпише договор, който т€ не е прочела, набързо-набързо, качват € в колата, остав€т € с продуктите тук, при което т€ разбира, че всъщност не е така", казва ћариела, близка на потърпевшата.

Ћил€на отчита пропуска си, че не е прочела под какво се подписва и не е осъзнала навреме, че с пенси€ от малко над триста лева и с банков кредит трудно ще изплаща скъпите подаръци за децата си.

" азвам им, че имам и заем, дали ще може да се прехранвам? ўе може, вика, и това ми б€ха приказките с т€х. ѕовече ме караха да подписвам", разказва потърпевшата.

—лед разопаковане на стоките Ц без да са ползвани, семейното решение е да се върнат в редовни€ четиринадесетдневен срок от сключването на сделката. «апочват дълги разговори с фирмата.

"ћногократно звънене в рамките на три дена, в които нас ни е н€мало, т€ е звън€ла и те са й затвар€ли телефона: "ўе се свърже н€кой с ¬ас, не можем ние", казва ћариела.

‘ирмата, продала стоките на Ћил€на, е "¬елмакс лукс" с адрес в ѕловдив. Ќеин собственик е полски гражданин, който не пребивава в Ѕългари€.†

"“ова е пазар. ѕредлага се нещо. јко иска, клиентът си го купува, ако иска, не си го купува. ¬секи може да си прецени какво иска да си купи и какво не. «а нас това н€ма никакво значение кой колко взима пенси€. —лед като е одобрен от банката кредитор, за нас н€ма пречка да подпишем договор", за€в€ва адвокатът на компани€та јтанас  остадинов.

ќт фирмата твърд€т, че и в момента потърпевшата възрастна жена може да се откаже от договора.

"ѕо принцип по закон отказът от такъв договор се прави с изпращане на из€вление на отказ от такъв договор. “ова го пише в закона, пише го и в сами€ договор, който госпожата има. Ќай-лесно е да отиде в пощата и да си изпрати за€вле
нието за отказ. » въпросът да се приключи. ƒо момента при нас такъв отказ не е постъпвал", казва адвокат  остадинов.

"¬ договора пише, че след седем дена т€ заплаща неустойка Ц десет процента на оригиналната цена, ко€то е седем хил€ди и петстотинУ, отбел€зва обаче ћаринела и допълва, че не знае какво е основанието за тази неустойка.

"“е казват, че продуктът е с нарушена опаковка Ц т€ не е нарушена опаковка, т€ е просто отворена, кути€та е просто разопакована и затворена обратно. Ќито вътре нещата са пипнати, нито са разместени, н€ма нищо такова. “е € карат да плати тази сума по банков път и тогава да изпрати прахосмукачката. ƒори да € изпрати по-рано, те н€ма да € приемат и колкото пъти да изпраща, те н€ма да € приемат обратно", казва ћаринела.

Ѕлизките на Ћил€на см€тат, че подобни скъпи стоки умишлено се предлагат на възрастни клиенти.

"“€ не е могла да си направи сметката, това си е лично нейна грешка. ƒа, разбира се, те зна€т, че възрастните хора лесно могат да бъдат излъгани", казва ћаринела.

"“ова е класически случай! —лучва се с възрастни хора, ние затова предпочитаме да н€маме като ц€ло такива клиенти, защото те са много у€звими впоследствие и много податливи на внушени€ от техните роднини! ѕрибират се вкъщи, награбват го деца, внуци Ц как може, това е много скъпо, ти знаеш ли как ще го изплащаш?", репликира адвокатът на "¬елмакс лукс" јтанас  остадинов.

—токите на фирмата вече са изпратени обратно от ¬ършец към ѕловдив.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ƒобре де,тези възрастни хора под възглавницата ли държат толкова много пари,като им звъннат, готови да тръгнат по различни семинари,тр€бва да имаш мнооого пари,че да не ти направи впечатление сума от 4000,7500лв и то у нас в Ѕългари€
0
 
 
ѕодобна прахосмукачка от добра и утвърдена марка е 300 лв, 1000 да ги сложим, какви са ти€ чудесии по 7 000, 4 000, това е абсолютна измама
0
 
 
—трашни са. » аз б€х на т€хна презентаци€. —печелих кути€ за лимон- наистина беше безплатна. «а останалото беше €сно, че е прах в очите. ћодерни измами. ;)
0
 
 
Ћеле майко какво направихте бе рЯШЕрЯШЕ
0
 
 
ѕ–» “ќƒќ– ∆»¬ ќ¬ Ќ≈ ¬»–≈≈’ј “ј »¬ј ћќЎ≈Ќ»÷» ѕќ ќЅя—Ќ»ћ» ѕ–»„»Ќ»-Ѕ≈Ћ≈Ќ≈
0
 
 
Ќикъде в света н€ма прахосмукачка, ко€то да струва толкова пари!!! “и€ "фирмаджии" тр€бва да ги забран€т!
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
«има 2020/2021 г.
Ќационален отбор по футбол
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
јкци€ "Ќаглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: