Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Фирми на Ружа Игнатова са прехвърляни на двама мъже, които най-вероятно са "бушони"
Автор: Екип Ruse24.bg 23:19 / 24.03.2023Коментари (0)628
©
Фирми от криптоимперията на Ружа Игнатова са прехвърляни на двама мъже. Единият - охранител от село Костенец, другият - с адресна регистрация в софийския квартал "Модерно предградие". Най-вероятно те са "бушони", защото са вписани в регистрите като управители след като от фирмите излизат Ружа Игнатова, майка ѝ и Ирина Дилкинска.

Дилкинска беше екстрадирана в понеделник в Съединените щати по обвинение за участие в схемите на криптокралицата. Пред БНТ адвокатът ѝ заяви, че максималното наказание, което я заплашва, е до 40 години затвор.

Ирина Дилкинска се запознава с крипокралицата Ружа Игнатов чрез обява за работа, твърди нейният защитник. Работили са заедно 4-5 години, а в OneCoin екстадираната българка е била правен съветник - оформяла и съблюдавала договори.

"Точно за последно не знам кога е имала контакт. Той е загубен някъде 2017 г. с нея, когато Ружа изчезва от полезрението на всички. По никакъв начин не го е очаквала. Не се е крила от никого, живяла е съвсем нормален живот", казва адвокатът ѝ Николай Петров.

Според американските власти Дилкинска е помогнала за създаването на фиктивни дружества с цел изпиране на пари и запазване на имущество, принадлежащо на "криптокралицата" .

"Виждали сме единствено две клетвени декларации. Едната е на агент от ФБР другата е на заместник-прокурор от щата Ню Йорк на базата, на които е оформена екстрадицията. Аз ходих да я видя в ареста преди две седмици тук, в България. В Ню Йорк се намира съдът. Предполагам в Ню Йорк се намира и тя. В южния окръг", обясни още Петров.

Справка в Търговския регистър у нас показва, че името на Ирина Дилкинска е свързано с две фирми - "Би енд Ен Консулт" и "Блок Уейв Тех". В момента тя не е нито собственик, нито управител в двете компании. В "Би Енд Ен Консулт" тя е била управител от 2015 година до 2018 година. Фирмата е регистрирана в град Етрополе, адресът обаче се оказа фалшив. Второто дружество - "Блок Уейв Тех" е регистрирано през 2009 година като адреса на компанията съвпада с адреса на известната компания на Ружа Игнатова - "Уан Нетуърк Сървисис", а именно на столичния площад "Славейков".

Ирина Тенева, както е моминското ѝ име, е първата собственичка на дружеството, а после то е прехвърлено на компанията на Ружа Игнатова "Уан Нетуърк Сървисиз". Управител на новия собственик първоначално е майката на Ружа Игнатова - Веска Игнатов до 2017 година. Тогава тази позиция заема Кристиян Манолов. Неговият адрес по лична карта е в столичния кв. “Модерно предградие". В блока обаче не са чували за човек с това име.

Кристиян е наследен на поста от Ангел Бояджийски. Името му излиза и като заместник на Ирина Дилкинска в дружеството "Блок уейв тех", където също е управител от 2018 година. Според източници на "По света и у нас" Бояджийски е от село Костенец. На адреса намерихме родителите на Ангел, които отказаха коментар за това има ли фирми синът им. От майката разбрахме,че се занимава с охрана. Попитахме адвоката на Дилкинска за схемите.

Адвокат Николай Петров: При положение, че тази информация е отразена в търговския регистър. Регистърът не може да бъде манипулиран. Най-вероятно е имала отношение към тези лица.

Според адвоката на Дилкинска максималното наказание по двете обвинения по делото е 40 години затвор. Практиката при подобни дела показва, че те се гледат не по-малко от пет години.

Още по темата: общо новини по темата: 32
17.03.2024 »
08.03.2024 »
16.01.2024 »
01.10.2023 »
24.09.2023 »
26.07.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: