Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ГЕРБ: Бойко Рашков е пряко отговорен за увеличения мигрантски поток в България през последния един месец
Автор: Екип Ruse24.bg 17:39 / 27.07.2021Коментари (3)699
©
Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за последния месец а капацитетът на центъра за бежанци в Любимец е почти изцяло запълнен. Това стана ясно при посещението на народните представители от ГЕРБ/СДС Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър Иванов в специалния дом за временно настаняване на чужденци в град Любимец. При кратката среща с началника на Центъра в Любимец стана ясно, че от 660 места, са запълнени 500, което означава, че основната сграда е пълна и вече се настаняват хора във фургони.

"Причината да сме тук за втори пореден ден, в двата миграционни центъра в Любимец и Харманли, е защото имаме информация и от граждани, и от медии, че натискът върху българската граница се е увеличил за съжаление от бежанска вълна. Имаме достоверна информация, че това е така но искаме да се уверим на място. Ако охраната на границата е отслабена, отговорност носи Министерството на вътрешните работи и лично министър Бойко Рашков“, обясни Александър Иванов.

"Този лагер и още един са пряка отговорност на министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Много пряка и много директна. Той пък е назначен от президента. Те много искат да запазят в тайна колко човека има в лагера, колко мигранти са били настанени през последните 24 часа, до колко капацитетът е запълнен и какво мислят да правят? Те много пазят това в тайна от българските граждани, но тази тайна е толкова очеизвадна пък за хората, които живеят тук в Любимец и в Харманли. Ние просто искаме официално да ни заявят колко е запълнен капацитетът и какво смятат да правят“, заяви Маноил Манев.

Той настоя някой от ръководството на Центъра да излезе и да даде тези данни на народните представители.

"Друго нещо, което е важно, е и къде са заловени тези нелегални мигранти, които са влезли незаконно на българската територия? Защото ние имаме сигнали, че те са заловени дори около територията на Русе, около Варна, около София, около Елин Пелин, което означава, че те са минали границата необезпокоявано, влезли са във вътрешността на страната и чак там са били задържани от органите на МВР“, посочи Христо Гаджев.

По думите му е очевидно, че границата не се пази така, както трябва да се пази, щом нелегални мигранти са влезли дори във вътрешността на страната. "Очевидно е, че настоящето ръководство на Министерството на вътрешните работи е изпуснало този процес“, категоричен бе Гаджев.

Народният представител от ГЕРБ/СДС Маноил Манев обясни, че има входирано парламентарно питане към министъра на вътрешните работи.

"Само че голата статистика, която ще ни дадат в отговор на това питане, на българските граждани нищо не им говори. Това е лагер от закрит тип. В Харманли е от открит тип. В Харманли хората виждат много добре колко човека влизат, излизат, разхождат се, ходят из града и правят някакви проблеми, за които гражданите ни обясниха. Докато тук в закрития тип, позовавайки се на всякакви основания, се опитват да скрият и министъра, и всички останали, колко човека има вътре“, обясни Манев.

Според него е важно да се знае колко човека има вътре, защото напълни ли се този лагер от закрит тип, както и другия такъв, тогава единственото решение, което остава е или да се спре потокът, или да откриват нови лагери.

"Този отговор трябва да бъде казан от Бойко Рашков, не от някой друг. Не от следващия министър. Защото във времето, когато се занимаваше с това да мачка хората по изборната кампания, границата беше оголена. Всички полицаи, които бяха работещи там, бяха оставени на минимум и бяха изпратени да съставят предупредителни протоколи“, подчерта Манев.

Христо Гаджев подчерта, че увеличеният бежански поток показва, че отново се развива каналджийството и някои хора правят пари от тази незаконна дейност, на която очевидно правителството не може или не иска да противодейства.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Изцъклено,противно същество,комунистически изверг.
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 27.07.2021 г.
-1
 
 
глупостите на оня мизерник Маноил Манов . Сержант от милицията , станал депутат , сиктир бе !
Така се паркира на велоалея....
на 27.07.2021 г.
+5
 
 
За какво мислите беше ББ при султана преди месец....
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: