Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ГЕРБ: Няма да толерираме бягането от отговорност, търсенето на повърхностни и хаотични решения
Автор: Екип Ruse24.bg 12:34 / 05.01.2022Коментари (0)417
©
Парламентарната група на ГЕРБ- СДС излезе с декларация пред народните представители.

"България е в ситуация на ценова криза, неотшумяла политическа криза, на прага на икономическа криза и нова вълна на здравна криза. Заявките за разходите на новото редовно правителство са симптом за първи крачки и към финансова криза", се казва в декларацията.

Парламентарната група на ГЕРБ - СДС подчертава, че партиите в 47-ото Народно събрание трябва да създадат възможност за постигане на национално единство по отношение на основните теми пред българското общество. 

"Нито една от партиите в настоящия парламент няма мандат да взима и да налага еднолични решения", се казва в позицията.

"Парламентарната група на ГЕРБ – СДС осъзнава ролята си на монолитна опозиция на това разнородно мнозинство. През тази сесия на настоящия парламент ние ще положим всички усилия, както да бъдем коректив на управлението, така и да предложим опита, експертизата и идеите си за по-бързото възстановяване на страната от тежката ситуация, в която се намира. Готови сме да водим диалог с мнозинството, стига партиите, които участват в него, да са осъзнали, че и нашите избиратели са български граждани и очакват не само заявки, а и действия".

Според ГЕРБ - СДС най- важната задача на парламента в момента трябва да бъде приемането на бюджетната рамка.

"Наблюдаваме симптоми на неосъзнаване на сложността на ситуацията, в която се намираме и пориви на авантюризъм, безотговорност и бездействие. Министрите не са готови с разчетите, не е ясно колко ще е инфлацията и дефицита, за първи път няма повишение на МРЗ и пенсиите от началото на годината, а заявките за 4 моста над Дунав, 3 тунела под Стара планина и други инфраструктурни проекти звучат нелепо". 

ГЕРБ - СДС обръщат внимание и на липсата на разговори за Еврозоната и за Плана за възстановяване.

В декларацията си от парламентарната група добавят: В началото на 2022 година, пред България има два пътя. Първият е на задълбочаване на различните кризи в обществото. Вторият е на изграждане на условия за общо национално усилие, което да спомогне за тяхното преодоляване. Като опозиция ние сме готови да участваме само във втория път, който дава възможност за преодоляването на кризите и предотвратява тяхното задълбочаване. В тази си роля ние няма да толерираме бягането от отговорност, търсенето на повърхностни и хаотични решения, които не решават, а задълбочават проблемите и самоцелни опити за конфронтация и разделение в обществото. Ние ще предлагаме решения на различните кризи, но от мнозинството зависи, дали ще приема нашите идеи и ще се възползва от възможността да изгражда национален консенсус по важните теми".

ГЕРБ - СДС настояват: Време е настоящото правителство да представи управленската си програма, да потърси обществено съгласие по нея и да се опита да я осъществи. За съжаление, все още част от партиите в четворната коалиция и министрите излъчени от нея, не осъзнават ролята си на управляващи и продължават да се държат така, все едно се намират в предизборна кампания или в опозиция. Това е предпоставка за управленски провал, защото подобно поведение говори за политическа дезориентация, а оттам и за невъзможност за взимане на адекватни решения. Затова ще ви припомня – нито сте в опозиция, нито се намирате в предизборна кампания – вие сте управляващи и носите отговорност за всичко, което се случва в политическия, икономическия, социалния и културния живот на страната.

В декларацията се припомня, че са нужни дебати и по темата за започването на преговори за членството на Република Северна Македония в ЕС.

ГЕРБ - СДС завършват декларацията си с думите: Пожелаваме успех на всички през новата година и Бог да пази България!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: