Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ГЕРБ подаде сигнал за незаконен избор на председател на ОбС във Видин
Автор: Екип Ruse24.bg 11:42 / 27.11.2023Коментари (0)495
© Фокус
Общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин днес подадоха сигнал до прокуратурата и областния управител за грубо нарушаване на материалния и процесуалния закон, както и действия санкционирани в НК, с които изборът за председател на Общинския съвет в лицето на Светослав Славчев е незаконен, предаде репортер на "Фокус"

В документа се посочва, че на проведеното заседание на 24 ноември т.г. е осъществен контролиран вот с белязани бюлетини, което е отразено в протокола по избора от представителя на ГЕРБ в комисията Тихомир Станчев, уточняват в съобщението от пресцентъра на партията в дунавския град.

"Отварянето на изборната урна и изваждането на пликовете се извърши от Борислава Борисова и Тихомир Станчев в отсъствието на третия член на комисията Калин Петров, който се оказа, че пътува извън града, респективно комисията работеше в състав от двама човека. При отварянето на пликовете с бюлетини Тихомир Станчев констатира, че два от пликовете, в които се съдържат бюлетини за Светослав Славчев, са маркирани от вътрешната страна на капаците на пликовете, като са поставени точки с химикал", се казва в сигнала. Въпреки очевидното нарушаване тайната на вота и грубото погазване на законодателството, еднолично председателката на комисията Борислава Борисова определя за избран за председател на ОбС-Видин Светослав Славчев.

"По време на заседанието, бяха нарушени основни принципи, както и разпоредби на НК, тъй като Иванела Илиева – общински съветник, бе заплашвана и принуждавана да гласува по определен начин, като докаже, че вотът й е правилен с поставяне на точка от вътрешната страна на капака на плика", заявяват още от ГЕРБ и поясняват, че всички посочени в сигнала факти и събития са извършени публично пред длъжностни лица и граждани, присъствали на въпросното заседание на ОбС.

От ГЕРБ настояват за извършване на незабавна проверка и предприемане на законови действия.

За направени нарушения по време на избора  "Фокус" съобщи преди два дни, в специално дадено за агенцията интервю на общинския съветник Иванела Илиева, която е била заплашвана, ако не гласува правилно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: