Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Гечев: Без токсичните партии ГЕРБ и ДПС в следващия парламент
Автор: Екип Ruse24.bg 09:27 / 22.06.2021Коментари (0)872
©
"Ускорен растеж и развитие може да се постигне, ако внимателно анализираме подходите на партньорите ни в ЕС – при формирането им на краткосрочни, средносрочни, дългосрочни политики. Като отчитаме различията в тези страни, да ги съобразим с българските условия. БСП има последователна политика и смята, че без помощта на държавата през пазарни и някои непазарни средства няма как да се постигне висока динамика на икономическия растеж и решаването на редица демографски проблеми.“ Това заяви водачът на листата на "БСП за България“ в Плевен проф. Румен Гечев по БНТ.

Той подчерта, че е важно сега, в кампанията, когато политиците обещават повишаване на доходите, е да посочват и източниците на тези социални политики. "БСП ги посочва – това е  реформа на данъчната система. Фактически тази реформа ще доведе до намаление на данъчната тежест върху средната класа и до облекчаване на младите семейства“, обясни проф. Гечев. Като друг резултат от нея той посочи и повишаване събираемостта на данъците.

По проекта  "Белене“, социалистът бе категоричен: "Той трябва да бъде завършен. Проектът "Белене“ е изключително важен както за моя регион – Плевенския, така и за България и за Балканите. Той беше оценен от международна известна британска фирма още през 2012 година с 4 сценария – 3 от тях бяха печеливши, но най-лошият беше близо до минимална норма на печалбата. Като видите енергийния пазар, програмите на Европа за преформатиране и промяна на енергийния сектор на ЕС, ще видите, че и четвъртият вариант се оказва печеливш, тъй като цената на енергията расте, поради нарасналото търсене.“

Позицията по проекта "Белене“ и социалните мерки на левицата проф. Гечев определи като "червени линии“, които от БСП няма да пресекат при преговори с потенциални партньори.

"Можем да влезем в коалиционно управление, когато нашите основни цели бъдат споделени от потенциални партньори. Без токсичните партии ГЕРБ и ДПС“, заключи проф. Гечев.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: