Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ген. Михо Михов: Русия тества нашата външна политика
Автор: Екип Ruse24.bg 10:49 / 11.09.2015Коментари (7)410
©
Русия тества нашата външна политика. Това каза ген. Михо Михов, депутат от АБВ и председател на Комисията по отбрана, в предаването "Тази сутрин" по бТВ по отношение на желанието на Русия да прелита през въздушното ни пространство, от което те в последствие се отказаха.

"Външното министерство е в правото си да отстоява една или друга външна политика, но ние трябва да бъдем много внимателни във включването си по отношенията и взаимоотношенията Русия - Европейския съюз и Русия - САЩ", допълни той.

По думите му, България не е тази страна, която трябва да оценява големите геополитически проблеми, но този повод си струва да предизвика Съвета по сигурността, най-малко, за да си припомни, че днес е 11 септември.

"Светът изпадна в геополитическа криза и с този миграционен поток не е изключено да изпадне и в геополитическа катастрофа, което означава сблъсък на цивилизации", посочи той.

"Ако спрем хуманитарната помощ, стимулираме потока на миграция от Сирия и другите страни, защото не ги задържаме там. Когато се стабилизира обстановката, а тя не може да бъде стабилизирана без участието на САЩ, Европейския съюз и Русия, тогава ще ги върнем по домовете им", коментира ген. Михов.

Той заяви, че има признаци за стабилизация на положението, а неговото предчувствие е, че скоро ще се сблъскаме с военно-технически проблеми, заради кризата в Сирия.

"В момента имаме военно-дипломатически и военно-политически проблеми. Ние като съюзници в някаква степен ще трябва да се включим, ако започне война", заяви той.

"Русия ни тества. Ние не можем да водим война или приятелство на два фронта. България трябва да се движи от суверенитета си, националната си политика като достоен съюзник действително да прецизира кое е разумно, за да има относително самостоятелна външна политика", допълни ген. Михов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 11.09.2015 г.
+3
 
 
По-добре с Русия отколкото с Турция чрез НАТО.
+1
 
 
Отдавна не съм виждал изказване от цели няколко параграфа, в което реално не се казва абсолютно нищо. Не е ясно дали това е някаква калибровка на стила на изказване на Михов с лидера на АБВ, но звучи доста комично.
Aнонимен
на 11.09.2015 г.
+3
 
 
След като съсипа авиацията като шеф на генщаба преди 10 години, сега пак мног знае. А днес всички разбрахме, че външно на САЩ са свъняли на нашите да спират самолетите, а Обава после разбрал и фучал. Ама се направихме на голямата работа и крепиме ИДИЛ.
0
 
 
Как ще реагира Русия, ако наш самолет наруши въздушното и пространство? Вероятно ще го свали веднага съвсем приятелски.
+1
 
 
Голям дипломат стана, Генерале! Хем да не разсърдиш сегашните си господари, хем да не се сърдят тези, чиято генералщабна академия си завършил...Реално превозът на товари с военно предназначение е принос в борбата срещу ИДИЛ, но за нашите политици - домашни кученца на Пентагона това не е важно. Това което премълчавате е, че от два дни Латакия е окончателно изчистена от чалмите на ИДИЛ с оръжието на сирийската и иранската армия, с мощната подкрепа по въздуха на руснаците. Вече се строи голям комуникационен военен център на новата руска военна база там(старата си е в Тартус). По същество се изгражда мощен радар, който ще засича всички полети кацания и излитания от летищата, контролирани от ИДИЛ. Белият дом е вбесен, защото вече няма как скришно да снабдяват ИДИЛ с оръжие, хранителни продукти и пари. ОФАНЗИВАТА НА САЩ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК УМРЯ! И на Генералната асамблея на ООН късно във вторник вечерта ще има реч на Путин. Той ще предложи на Европа сделка. Русия да помогне на Сирия да се нормализира животът там да потече в мирни условия, а ЕС да се откаже от санкциите срещу Русия. Това е сделката. С реализацията на тази сделка войната в Украйна става безпредметна за САЩ. Ще секне и потокът бежанци от Сирия.
Aнонимен
на 11.09.2015 г.
+1
 
 
Генерале,отдавна суверенна външна политика нямаме,играем по свирката на Брюксел , Страсбург и Анкара
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: