Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ген. Михов: Команден център на НАТО у нас ще подобри боеспособността на армията
Автор: Екип Ruse24.bg 10:44 / 09.02.2015Коментари (5)414
©
Изграждането на команден център на НАТО на територията на страната може да подобри боеспособностите на Българската армия. Това заяви ген. Михо Михов от АБВ, председател на Комисията по отбрана в парламента, пред "Фокус".

Той изрази недоумение от интерпретациите по темата, като посочи, че един такъв център няма да бъде използван срещу Русия, но може да помогне в координацията с партньорите ни от НАТО, ако кризата в Украйна се разрасне и напрежението там ескалира.

"Винаги държа на това уточнение - повече НАТО в България означава повече боеспособни съединения на Българската армия. Един център, за който стана дума, не е нещо ново. Във втората половина на 2013 г. българското правителство и министерството на отбраната подписаха меморандум за създаване на един друг изследователски център", обясни ген. Михов.

Той допълни, че скоро в парламента депутатите ще дискутират по темата, къде и как българските военнослужещи могат да носят своята служба.

"Отклоняването на темата в посока командни центрове е вредна и злонамерена по отношение на боеспособността на въоръжените ни сили", категоричен бе ген. Михо Михов.

Той определи спекулациите за мобилизация в Българската армия по отношение на конфликта в Украйна като "смешни". Председателят на парламентарната комисия по отбрана каза още, че промените за Закона за предучилищното образование предвиждат да се въведе подготовка на учениците за действие в екстремални условия. 

Според него едно такова обучение може да бъде в ползва и при екстремни ситуации, каквито са бедствията в различни части на страната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Моля, не коментирайте ! Щом червеният другар Ви го казва, значи е верно!
Aнонимен
на 09.02.2015 г.
+2
 
 
как ще го обясним на руснаците за да не ни нападат?
+5
 
 
Ами ето къде са парите за самолети (за чиято модернизация се говори от 15 години) - отиват за един друг изследователски център!И как ще станем "по-боеспособни" с новия център-сигурно работещите там ще са една малка боеспособна армия от 40-50 човека ! Другия вариант е да се докара западна техника с чужда армия , а нашата пак ще търси пари ! И все пак ми се струва ,че доста неща започват да изплуват след разговорите на високо.
+5
 
 
Каква ти боеспособност с 2 самолета....само гледате да лапате пари горе....
+5
 
 
Имахме боеспособна армия до 1990г. Нека сега генералът да обясни как досега НАТО е повишавало нашата боеспособност? Защото на всички е известно жалкото мизерно съществуване на нашата армия днес.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Зелен преход
Парламентарни избори 2024
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: