Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ген. Михов: Не приемам да се откажем от авиацията си
Автор: Екип Ruse24.bg 11:22 / 01.10.2015Коментари (4)389
© Bulfoto
"Не бива да натрапваме на нашия народ, че се отказваме от собствената си авиация. Аз лично не бих приел това", заяви председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание генерал Михо Михов за "Здравей, България" по Нова тв. Изказването дойде по повод предложението на Военното министерство, което породи съмнения, че чужди самолети могат да пазят небето ни за в бъдеще.

"Темата е тревожна, но не е драматична", заяви бившият началник на Генералния щаб, като изтъкна, че по въпроса още не е взето крайно решение.

Той поясни, че ако в бъдеще законопроектът бъде приет, това значи въздушното пространство на България да се охранява не само от българска армия, но и съвместно със съюзни сили. Това се преплита със закона за преминаване и пребиваване на съюзни и чужди сили на територията на страната ни.

"Това е новото и стряскащото. И за мен е неприемливо. Българите трябва да разберат, че нашата авиация може и трябва самостоятелно да осигури охраната на въздушното ни пространство. 16-18 изтребители могат да решат този проблем", изтъкна ген. Михов.

Той допусна, че ако промените в закона бъдат въведени е твърде възможно турски изтребители да пазят въздушното ни пространство.

Ген. Михов коментира изказването на военния министър, който заподозря съмнителна схема около ремонта на изтребителите ни.

"Важна е безопасността и сигурността на полетите. Това са интриги", изтъкна председателят на Комисията по отбрана, като допълни, че не е давал адреса си на руснаците.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Имахме 200 бойни самолета, какво стана? Не можем да платим за 12 нови грипена ли? За скапаната КТБ, която най-нагло източиха дадохме 3,5 милиарда.....
+1
 
 
Точно ти я доведе до това положение...какво ламтиш...
Aнонимен
на 01.10.2015 г.
+3
 
 
от такава силна авиация докъде стигнахме да не можем да си защитим небето. като си спомням навремето във всеки голям град имаше аероклубове където се обучаваха като спортисти имаше състезания, някои отиваха в военна авиация. всичко разсипаха по поръчка на господарите на бойко...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: