Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Георги Димов: Близките на загиналия граничен полицай трябва да заведат наказателно дело
Автор: Екип Ruse24.bg 09:46 / 10.11.2022Коментари (0)463
©
Това съобщи бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус".

"Двамата задържани за убийството на граничния полицай са от околия Лалапаша. Версията, която се лансира засега е, че са имали конкуренти като трафиканти и са искали да изземат техния бизнес. Това всичко предстои да се изясни. Както в Турция, така и у нас е стартирало прокурорско производство. Може би е редно да се направят постъпки и опити да бъде разрешено наш консул да присъства по време на съдебните заседания. Освен това може да се мисли, понеже предстои съдебно производство, близките на загиналия наш граничен полицай да заведат в Турция наказателно дело от частен характер, което може да приобщено към първоначалното дело, но може да бъде и отделно. Трябва да посочим, че конституирането може да стане само чрез турски адвокат", обясни той.

По думите му това е едно от най-тежките престъпление и е безпрецедентен случай за България и Европа. Бившият генерален консул на България в Одрин поясни, че българският съд ще поиска екстрадиция, но Турция "умее да пази своите граждани" и ако има наказание, предпочитат те да го определят.

"Трябва да се помисли за по-добро обезпечаване на съоръжението по границата, което така или иначе го има. При всички случаи много повече камери и технически средства. В Европа и особено в страните членки на Шенген няма граници. Там е възможно да има гранични полицаи за всеки случай. Докато тук при нас е съвсем друго - това е въшната граница. Аз съм убеден, че ще намерим нужните сериозни аргументи да изясним това нещо на нашите европейски партньори, че тук трябва да по-друг начин да се решат нещата. Занимарена е цялата армия и държава. Това е един тъжен повод да се стреснем и да помислим наистина за качествена охрана за нашата граница", каза Димов.

Според него трябва да бъде заделен много по-голям човешки ресурс, трябва да се включи в по-голяма степен българската армия и охраняващите трябва да бъдат много по-добре подготвени.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: