Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Георги Харизанов: За ситуацията в страната са виновни политиците, защото се превърнаха в заложници на твърдите ядра на партиите си
Автор: Екип Ruse24.bg 08:32 / 15.12.2022Коментари (0)310
©
За ситуацията в страната са виновни политиците, защото се превърнаха в заложници на твърдите ядра на партиите си. Това каза в обзорното предаване "Това е България" по Радио "Фокус" Георги Харизанов, директор на Euronews Bulgaria.

"Ситуацията тук става все по-неразбираема. Много малко от това, което се говореше последните две години се оказа истина по време на тези две години. Много малко от заявките, които се даваха последните две години бяха изпълнени. Много малко от амбициите, обещанията и прогнозите се сбъднаха. Цялостната умора не е само от партиите на прехода, цялостната умора е от всички политически партии, защото не видяхме така наречените нови политически сили с какво точно оправдават самочувствието си и своите претенции", коментира той.

По думите му лошият сигнал от днес е, че не се вижда светлина в края на тунела и сигналите за разбирателство и обединение около приоритети като че ли остават само в предизборната кампания, но не намират своето отражение в гласуванията в парламента по вътрешнополитически теми.

"Виновни са политиците. Не са виновни нито избирателите, нито негласувалите. Едната част от тях с действията са направили така, че политически партии да се обединяват, а друга - са се превърнали заложници на същите тези избиратели, които те са радикализирали до безкрайна степен, не оставайки си поле за действие и възможности за нови конструкции, тъй като това би било отхвърлено от техните избиратели", обясни Харизанов.

Според него разглеждайки по отделно кандидатите за министри в кабинета "Габровски", явно се намираме в странна и абсурдна ситуация, за да не може да бъде избрано такова правителство. Той добави, че в друг момент такова правителство би било възприето като своеобразен "дрийм тийм".  

"Има дефицит на лидерство и на смелост. Смелостта е фасадна, но не проличава в действията. Ако има мнозинство в парламента, то е на тези, които не желаят да управляват в момента, защото ги е страх от лидерство. Може би всъщност мнозинството, което не избра правителство и отказа да участва в разговорите, е това", изтъкна Харизанов. 

Той отбеляза, че не знае защо се възлагат толкова големи надежди на другите два мандата и защо в аванс се заговори за третия мандат. 

"Не е сега времето за заплахи и смешни изнудвания, защото е обида към конкретните избиратели и неуважително към останалите български граждани. Виждам изхода в коренна промяна на поведението на големите партии, защото неспособността на големите партии води до появата на нови партии и фрагментиране на вот. Едните трябва да признаят грешки, а другите трябва да спрат със своята надменност и да започнат да защитават интересите на своите избиратели", подчерта Харизанов.

Още по темата: общо новини по темата: 654
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мартенски музикални дни 2024
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: