Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Георги Кадиев: Лявото обединение бе задължителна стъпка
Автор: Екип Ruse24.bg 09:44 / 02.06.2021Коментари (0)1161
©
"Ние предприемаме стъпки, с които да постигнем добър резултат и според мен лявото обединение беше задължителна стъпка. То трябва да продължи да се разширява и в бъдеще, да се привличат нови и нови. Друга задължителна стъпка е да се стимулира участието на хората в листите чрез преференции.“ Това заяви в ефира на "Бг он еър" Георги Кадиев, лидер на "Нормална държава", част от коалицията "БСП за България", който е водач на листата в Стара Загора като допълни: "Програмата на БСП е същата като тази за предишните избори. Промяна най-вероятно няма да има и в слогана, но промяна има в самите листи, тъй като се подреждат от партийни конференции по места.“

Относно предстоящите президентски избори Георги Кадиев припомни, че вече има решение на БСП, с което те подкрепят настоящия президент. "Ние сме част от коалицията само за тези предсрочни парламентарни избори, а дали обединението ще се запази и след това зависи от резултата от него. Ако на 11-и юли покажем по-добър резултат и той се дължи на няколко стъпки, една от които разширяване на лявото пространство, тогава има смисъл да се продължи“, обясни той като допълни, че личното му мнение е, че Румен Радев трябва да се подкрепи за втори мандат.

По повод поисканата от него оставка на шефа на НАП Румен Спецов, Георги Кадиев коментира: "Още преди 3 седмици зададох няколко въпроса на Министерство на финансите като се надявах те да направят проверка и да дадат прозрачен отговор на всички граждани. Въпросът беше следният: “Кога е извършена данъчната ревизия, кога е получен данъчният акт, кой го е получил, кой е получил заповедта за ревизията?“ - и оттам да можем да направим извод дали ревизията обхваща периоди, в които г-н Спецов е бил неин собственик и управител, и съответно да направим извод дали продажбата на дялове не е свързана с опит да бъде избегнато плащане на данъчно задължение“.

Той добави, че отговорът, който е получил, не е достатъчен и по думите му Румен Спецов е получил заповедта за ревизия поне 6 месеца преди да продаде дяловете си. "За мен щетата вече е нанесена и колкото по-бързо дойде оставката, толкова по-добре“, каза още той.

Слуховете, че поисканата оставка е в полза на ГЕРБ, Кадиев опроверга така: "Ако ние ще заменяме кадрите на ГЕРБ с кадри, които са уязвими, то това няма смисъл. Идеята е да ги заменим с хора, които са качествени, които нямат петна в биографията си и ще свършат това, което кадрите на ГЕРБ не свършиха. Администрацията по времето на ГЕРБ беше абсолютно смачкана, превърната в бухалка на властта, дори не и на властта, а на няколко души, начело с премиера“, каза още лидерът на "Нормална държава".

На въпроса как оценява действията на служебния кабинет, Георги Кадиев отговори така: "Считам, че трябваше да има повече персонални промени, считам, че задачата му за два месеца е по-скоро да изчегърта лошите практики на предишния кабинет, да смени лошите кадри, а изграждането на нови структури и администрация е по-скоро работа на следващия кабинет.“ Кадиев смята още, че това, което се случва в ББР, е абсолютно ужасяващо.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: