Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Герев за зверствата в Русе: Това са криминални психопати
Автор: Екип Ruse24.bg 09:32 / 20.01.2022Коментари (1)549
©
Извършителите на грабежа и жестокото убийство в Русе са криминални психопати, посочи в предаването "Тази сутрин“ криминалният психиатър Веселин Герев.

Единият има множество травми по лицето, той е каратист, получавал е удари по лицето. Когато човек получава комоцио, това променя неговата психика. В периодите, в които е спокоен, а те са доста малко, е много последователен и педантичен, едва ли не принципен. Получава се обаче така, че като натрупа напрежение, то избива към така наречената гръмотевица и той е склонен към късо съединителни реакции, обясни Веселин Герев.

По думите му самият човек е склонен към пристъпи на агресия, които могат да ескалират до особена жестокост и не са планирани да протекат по този начин. Според него цялата хронология на събитията обяснява това лъкатушене към целта.

Прокуратурата в Русе излезе вчера с шокиращи разкрития за убийството на собственичка на аптеки и съпруга на общински съветник от ГЕРБ в града. Двамата извършители са следили жертвата повече от месец. 

Според Ботьо Ботев – бивш шеф на отдел "Убийства" в МВР работата по разкриването на престъплението е изключително добра. "На 11 януари става деянието – жената е отвлечена и убита. След три дни се получава сигнала в полицията и само в рамките на три дни се стига до извършителите“, посочи той. По думите му престъплението е извършено непрофесионално – има пряк контакт с жертвата, а извършителите са дали основание да бъдат забелязани.

Според Веселин Герев хронологията на събитията говори за действия на импулсивен принцип. "Хората са искали просто да извършат обир, за да може единият да си покрие кредитите, а другият да си купи автомобил – най-прости житейски събития“, посочи криминалният психиатър.

"Криминалното деяние обаче надминава границите на обира, защото действията на тези хора се водят от импулси. Размишлението идва много по-късно, но импулсът вече е дал някаква реакция. Похитителите обикалят с жертвата с кола, отиват в къщата й, след това тръгват  от там – цялата тази работа нагнетява много напрежението. Жертвата е в позиция да се бори за живота си, а това още повече качва напрежението психически и тези криминални психопати започват да действат доминиращо“, обясни Герев.

"Жената е могло да бъде убита по-най различни начини, но е удушена – това е една мъчителна смърт, която е във връзка с емоционалните преживявания на извършителите“, смята той.  

"Веднага след като е убита, те започват да си поделят парите – друго не ги интересува. Чак евентуално, когато идва прояснението и размисъла, след целия взрив от агресия и импулси,  тогава стигат до разчленяване на тялото, за да прикрият престъплението“, обясни криминалният психиатър.

Още по темата: общо новини по темата: 9
23.01.2022 »
20.01.2022 »
20.01.2022 »
20.01.2022 »
20.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва,да има доживотна присъда,а не признаване на вина!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: