Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Германска компания обмисля инвестиция за разкриване на 2 000 нови работни места в България
Автор: Екип Ruse24.bg 11:07 / 18.08.2022Коментари (1)418
©
Германска компания обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие 2 000 нови работни места. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с представители на фирмата. Те са на посещение в страната ни за разглеждане на конкретни локации за разкриване на ново производство. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Ирина Щонова.

"Можете да разчитате на пълна подкрепа и съдействие от българските институции през целия инвестиционен процес“, подчерта министър Никола Стоянов. Той допълни, че за редица региони в България предприятие от такъв мащаб ще бъде структуроопределящо и инвеститорът би получил допълнително съдействие от общините по места. "За всички проблеми и въпроси можете да се обръщате директно към мен и съм сигурен, че ще преодолеем всяка административна пречка в най-кратки срокове“, подчерта министър Стоянов.

Компанията e сред водещите германски доставчици в автомобилостроенето. В рамките на дискусията министър Стоянов бе запознат с цялостната дейност и производството ѝ в цял свят. Като основни предимства на България бяха подчертани географското разположение и това, че страната ни e част от Европейския съюз. Бяха обсъдени различни локации, отговарящи на посочените от инвеститора параметри и бе договорено оперативните разговори да продължат в следващите дни.

Министърът на икономиката и индустрията акцентира върху факта, че Германия е най-големият стратегически партньор на страната ни в двустранната търговия и запозна представителите на компанията с оценката на германските инвеститори за условията за правене на бизнес в България.

Сред водещите приоритети за министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов е подобряване на дейността на търговските аташета на България зад граница, като реализираната визита и задълбочаване на интереса на германската компания, е следствие на последователната работа на Службата по търговски икономически въпроси в Мюнхен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.08.2022 г.
0
 
 
Дано не е край Пловдив, айде в Хасково, Кърджали или Пазарджик.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: