Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Гешев: Чака ни съдбата на Италия, ако не вземем радикални мерки
Автор: Екип Ruse24.bg 09:01 / 18.03.2020Коментари (0)1142
©
Обявих се за радикални мерки. Трябва да разберем, че сме във война и колкото по-рано вземем тези мерки - толкова по-добре. Това заяви в ефира на Нова телевизия главният прокурор на България Иван Гешев по повод пандемията от коронавирус и извънредното положение, въведено у нас.

"Нещата, които вие наричате спекула в едни други времена се наричаха мародерство. Към момента няма обобщена статистика, но проверки се извършват в цялата страна и няма да се проверяват само аптеки, а фирми и магазини. Всички държави подхождат така", обясни още той.

"Времето ни изтича, дори и ако не е изтекло. Ако искаш мир, готви се за война. Не го казвам, за да създавам паника, а защото трябва да се вземат радикални мерки сега, за да се погрижим за себе си, за близките си. Чака ни съдбата на Италия и на Испания. Ако не го направим - ще минем в един много негативен вариант, а това може да срути държавата и хората, може да пострадат нашите майки, баби и кого ли още не", заяви обвинител №1 у нас.

"Политическата класа мисли за политическите последствия и мислят, че се намираме в една нормална ситуация, а това не е така. Призовавам политиците да проявят отговорност. Ситуацията се развива с часове, а не с дни и този закон вече не е актуален. Не сме в обикновена ситуация, за да си играем на опозиция. Времето за говорене и за политиканстване и за политически дребни игрички изтече. Цената, която ще платим ще е със здравето на хората", заяви Гешев.

Той призова отново за радикални мерки - за вечерен час, за контрол за движението на хората. "Пак ще дам за пример Испания - излизаш с попълнена декларация, че отиваш на работа или до магазин и аптека", каза той.

Според него отговорността е на всеки един български гражданин и също така държавата трябва да осъществява контрол.

По думите му прокуратурата е на военен режим от миналата седмица. "Проиграли сме всички варианти. Трябва да се подготвим за най-лошото и ако не се случи - толкова по добре. В ситуация на война сме и трябва да се подготвим, защото цената е животът на българските граждани и те трябва да бъдат спасени", подчерта Иван Гешев.

"Очаквам незабавна реакция. Продължават дискусии и разговори, а се води битка за живота. Икономиката се възстановява, трябва да се борим за хората", смята още той.

Главният прокурор заяви, че следят ситуацията в реално време и трябва да се подава информация на правоохранителните органи за нарушения и измами.

Той благодари на медиците, на МВР и представителите на РЗИ. 

"Призивът ми е да се обединим и да не мислим затова, което ни разделя. Трябва да се отговорни и държавата да си върши работата. Има едно забавяне в реакцията ѝ, трябва да забравим за политическите последствия и да мислим за здравето и за хората. После може да няма политици, които да избираме", каза още Иван Гешев.

Още по темата: общо новини по темата: 11879
22.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Либерализъм и консерватизъм в Европа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: