Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Гл. инспектор Константинов: Засиленият контрол по пътищата вече дава положителен ефект
Автор: Екип Ruse24.bg 11:21 / 05.08.2015Коментари (9)409
©
Пътните полицаи трябва да могат да вземат отношение, когато пред очите им се извършва нарушение. Това е целта на промените от 24 юли, с които се дават правомощия на служителите на МВР да осъществяват контрол без техника за аудио и видеозапис. Това каза за Радио "Фокус" главен инспектор Стойчо Константинов, началник сектор в отдел "Пътна полиция" към Национална служба "Полиция".

Промяната в наредбата има за цел да дисциплинира водачите и да се засили контрола. Според Константинов вече има положителен ефект от засилването на контрола и връщането на мобилните камери на пътя.

"Автомобилите, с които нашите служители осъществяват пътен контрол в по-голямата си част са с монтирани системи за видео и аудио запис. В момента, в който бъдат спрени от такива автомобили независимо, че не са извършили нарушение, нашите служители ги предупреждават, че са в обхвата на видео и аудио запис. Новият момент е, че до преди 24 юли имаше пълна забрана за вземане на отношение, когато физически пред служител на МВР се извършваше нарушение, което в карай на крайщата на тези служители им е сменено със закон. Те имат правомощията, правото и задължението да вземат отношение. Когато извършат нарушение пред служител, ако той няма в автомобила си монтирани системи за видео и аудио запис ще бъде спрян и задължително ще бъде взето отношение, ще бъде съставен акт за установеното нарушение или фиш в зависимост от нарушението, което е извършил." - каза още Стойчо Константинов.

По думите му, при 50% от произшествията на пътя причина е високата скорост. Зачестяват и инцидентите с по-възрастни пешеходци над 64 години.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 05.08.2015 г.
0
 
 
Един несложен въпрос. Колко камери "работещи за червен светофар" например има в София, в Пловдив, Варна и Бургас.... Що ми се чини, че бройката май май клони към НУЛА....
0
 
 
Що народ се изтрепа тая година и то само досега, те "успехи" отчитат.
0
 
 
Никаква файда от тях ,никакъв контрол .Младите се изтрепват ежедневно с мотори и пияни ,а те седнали да доказват колко са ефективни.Стига сте раздавали книжки като подарък за коледа и доста от птп ще намалеят
-1
 
 
Ефект от такъв тип акции отново няма да има. Докато не си набият в тъпите милиционерски тикви, че проблемът е съвсем другаде положението няма да се промени драстично!!!
на 05.08.2015 г.
0
 
 
Това е нарушение на човешките ни права !!!!!!!!! Да ме спира някакъв полицай и да ме глобява за това, че съм карал с превишена скорост, абсурд !! Защо хората с автомобили да не могат да си гонят и да мачкат пешеходци по тротоарите и по пешеходните пътеки, да се удрят с превишена скорост в стълбовете и дърветата, защо ? И това ако е не е абсурд , да не може човек да си прави каквото си иска, това е полицейщина, милиционерщина..... !!!!!!!!!
Много глупаци са се докопали до клавиатурата и пишат ли пишат ...
на 05.08.2015 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Енергийна криза
Тежка катастрофа с много ранени край "Маказа"
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: