Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Главчев няма да сменя външния министър
Автор: Екип Ruse24.bg 19:49 / 19.04.2024Коментари (0)887
©
Към момента служебният премиер Димитър Главчев се отказа да предлага ново име за поста външен министър. Това съобщават от NOVA. Така за момента няма да има промяна в МВнР.

Тази сутрин служебният премиер отиде на среща с президента Румен Радев, който трябва да издаде указ за подобна рокада. На този етап такъв няма. Междувременно номинираният за нов външен министър Даниел Митов се отказа.

Срещата между президента и служебния премиер започна рано сутринта, без медии, и приключи за не повече от 30 минути. Как е протекъл разговорът на "Дондуков 2" от гледната точка на президента днес не беше оповестено. След нея Главчев обаче обяви - диалог между тях има, но не и решение.

"Не съм предлагал нищо. Продължаваме комуникация с президента, както съм говорил. Тези дни виждате, че има диалог, диалогът продължава, нямам новина за съобщаване. До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри продължават", каза служебният премиер. 

Малко по-късно отговор за съдбата на Митов дойде от самия него. "Не бива да се превръщам в ябълка на раздора или във фигура, която да разделя в момента. Затова, със сигурност, оттеглям своето одобрение за това да бъда външен министър", обяви той.

Митов обясни, че преди дни е приел подобна номинация, защото е бил на този пост и на страната ѝ трябва ясен външнополитически курс. Днес обясни, че е разочарован от доскорошните партньори на ГЕРБ в управлението.

След отказа на Митов да бъде новият външен министър, служебният премиер отиде в парламента за контрол от депутатите. На въпрос дали има план Б, отговори: "Нямам план Б".

Междувременно настоящият външен министър Стефан Димитров беше защитен с позиция от Българското дипломатическо дружество, които с неговото назначаване виждали продължение на политиката на служебните кабинети на президента. В същото време - били обезпокоени от "партийно-политическия подход на служебния премиер за смяната на външния министър в момент на сложна международна обстановка".

"Не знам дали знаете, че това е организация на червени дипломати и комунистически, на практика, креатури. В която организация участва включително и братът на Стефан Димитров – Георги Димитров, който аз съм уволнявал с удоволствие два пъти от МВнР", поясни Митов.

Още по темата: общо новини по темата: 403
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: