Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Главният прокурор Иван Гешев се срещна в Хага с президента на Евроюст Ладислав Хамран
Автор: Екип Ruse24.bg 13:31 / 14.10.2022Коментари (0)361
©
Днес главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с президента на Евроюст Ладислав Хамран, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата

Повод за срещата е оптимизиране работата на българското Бюро в Евроюст с цел постигане заложените приоритети - противодействие на трансграничната престъпност и ефективно подпомагане на европейските държави при водени разследвания.

На срещата присъстваха заместникът на главния прокурор Десислава Пиронева и представителят на България в Евроюст Елка Ваклинова.

Ладислав Хамран изрази своите притеснения по отношение на процедурата по избор на представители в българското Бюро с оглед на факта, че незапълненият състав на нашето представителство в Евроюст създава реални рискове за обезпечаването на съвместни разследвания на българската прокуратура и други държави членки на ЕС.

Значителният обем на дела бе посочен от г-н Хамран като фактор, който предполага бързата реакция на националните власти при започване на процедурата по избор на представите на България в Евроюст в спешен порядък с оглед успешното обезпечаване на работния процес.

Главният прокурор разясни на президента на Евроюст законодателни промени, приети от 47-oто Народно събрание, по отношение на процедурата по избор на българските представители, която вече е значително по-сложна от действаща до момента. Иван Гешев увери своя колега за желанието на българската прокуратура и компетентните институции за изпълнение на ангажиментите на страната ни и предприемането на действия с оглед успешното завършване на процедурата и запълване кадровия капацитет на българското Бюро в Евроюст. Главният прокурор изрази разбирането на българската прокуратура, че това е нарушило ритъма на работа на българското Бюро и същото има своите негативни проявления върху партньорството между българските национални власти и Евроюст.

Иван Гешев и президентът на Евроюст Ладислав Хамран заявиха своето удовлетворение от изграденото доверие между двете институции, в духа на професионализма и общото желание за постигане на високи резултати в съвместните разследвания на престъпления с международен елемент.

Срещата между двамата е в рамките на посещение на главния прокурор Иван Гешев в гр. Хага, Кралство Нидерландия, за участие в 16-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори на държавите членки на ЕС, който се провежда в периода 13 -14 октомври 2022 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: