Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Главният секретар на МВР: Убиецът Росен Ангелов е следил всичко по медиите
Автор: Екип Ruse24.bg 10:11 / 14.01.2018Коментари (1)1736
© Ruse24.bg
Това е едно приспособление, което той е ползвал със заглушител. Той е бил изобретателен. Интересувал се е как да си го направи в интернет. Адаптирал е маслен филтър от превозно средство, за да си го направи. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов в ефира на bTV, отговаряйки на въпроса, дали Росен Ангелов се е самоубил наистина със заглушител. 

Маринов поясни и мотива на "Горския човек". "Имам логичен отговор. Тази връзка е известна на майката на Кети и на дъщеря ѝ. Мотивът не е само свързан с връзката. Той е имал намерение да извърши криминално престъпление, за което да използва информация, с която тя е разполагала. Тя е чистила жилища. В едно от жилищата собственикът е бил по-имотен. И той е искал да я направи съучастник в обира на дома. Това се случва в началото на декември", каза Маринов.  

"От разследването имаме информация, че тя след това е избягвала срещи с него. Росен ѝ е предал нейни неща чрез посредник. В момента на развоя на събитията на 31 декември. Срещата е протекла много бързо. Тя сигурно е тръгнала да бяга. Тя е убита с 3 куршума в гърба, а после и с куршум в главата. Той е искал да заличи следите си", каза още главният секретар на МВР. 

Убийството не е станало където бе открит трупът ѝ. След убийството ѝ той е планирал и действията по отношението на семейството ѝ. След това е взел семейния автомобил и се е опитал да скрие трупа ѝ, добави Маринов. 

Младенов обясни защо полицаи дни наред търсиха убиеца, докато той се е криел в къща, близо до местопрестъплението. "Районът е горист. Къщите там не са в квартали, а са разпръснати. Нямахме време да проверяваме, да събираме информация от лица, които живеят там, за да не изтече информация. Затова предприехме действия и претърсвахме дом по дом. Те не дадоха резултат, вследствие на това, че всичко излезе по медиите. Той е следил всичко по интернет", обясни той. 

В студиото на bTV главният секретар на МВР също изрази несъгласие с твърденията, направени през изминалите дни, че капацитетът на ведомството намалява. "МВР е една система, където работата е много трудна и отговорна. Има какво да се направи по условията на труд, личното обезпечаване, заплащането, средствата за лична защита и израстване в служебната кариера. Не съм съгласен, че капацитет на МВР пада. Искам да се изслушват хора, които са били на улицата, на огледи на убийства, на огледи на трупове. Не бих казал, че пада капацитет на МВР. В условията, в които работят, колегите се справят повече от добре. Давам пример границата. Никой не гледа какво се случва в Гърция и Италия. Те имат изключително голям проблем. Когато този проблем се отразява в обществото, никой не критикува полицията", каза той. 

Младенов също добави, че подкрепя протеста на полицаите. "Демокрацията дава право и на свободно изразяване на волята и на това, което хората мислят. Законът позволява синдикална дейност в полицията. Това е начин обществото да разбере, че тези хора също имат нужда от определени неща, включително и заплащане", каза Младенов. По думите му, увеличаването на заплатите е една част от реформата.

"МВР е система, която ежечасно, ежеминутно работи. Такава система много трудно се реформира. Системата на МВР първо трябва да се реформира първо с пари, техническо оборудване. Администрацията се намалява, когато това се замести от необходимото технологично оборудване", поясни той. Младенов не разкри в коя страна живее лицето, което оправи бомбените заплахи по адрес на европредседателството от миналите дни. 

"Не е прието да се каже страната, в която живее лицето, отправило бомбените заплахи. Предприети са всички мерки лицето да бъде задържано. Има данни, че той не е в най-добро психологическо състояние. Ще го хванем. При всяко едно обаждане се извършва специална процедура. Опасност за гражданите няма. Такива обаждания получаваме и от други лица", каза още той.

Още по темата: общо новини по темата: 49
06.01.2021 »
07.02.2018 »
26.01.2018 »
19.01.2018 »
18.01.2018 »
15.01.2018 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От прочетеното не разбрах на кого са тези думи: на Младен Маринов, на Маринов или на Младенов?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лято 2024
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: