Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Главният секретар на Радев: Аз съм "Митко" от записа
Автор: Екип Ruse24.bg 12:26 / 04.02.2020Коментари (12)1127
©
"Война от страна на президента Радев към главния прокурор няма. Едва ли връщането с указ за назначаването на Гешев е проблем". Това заяви пред bTV главният секретар на президента Димитър Стоянов за скандала със СРС-тата.

Предполагам, че аз съм "Митко" от записа с президента, защото той се обръща по този начин към мен. Гласът на втория мъж категорично е на президента Румен Радев. Не съм се чувал с генерал Стойков, не съм получавал и указания от президента Радев,обясни той.

Припомняме, че прокуратурата разпространи записи, за които твърди, че уличават президента Румен Радев в престъпление. На тях командирът на ВВС обсъжда с трима мъже проверката на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) на Румен Радев за конфликт на интереси заради назначаването на Десислава Радева през 2014 г. за ПР на военната авиация, ръководена тогава от държавния глава. Според обвинението в разговорите се съдържат данни за укриване на документи, за да бъде осуетена проверката, която приключи август м.г. без да открие нарушения.

"През ноември 2014 г. генерал Радев назначава г-жа Генчева временно на поста "Връзки с обществеността". Два пъти се обявяваше конкурс, двата пъти никой не се яви или не отговаряше на изискванията. По съвместителство Радева е изпълнявала двете функции (главен финансов специалист от 2011 г. и от 2014 г.ПР). Десислава Генчева е била на позицията до август 2016 г. Няма нарушения на закона и правилата", каза още той.

"На Радева и е даден апартамент под наем. Позволено е тя да бъде ПР, командирът на ВВС е длъжен да си назначи такова лице", допълни Стоянов.

"Всички документи са изпратени до КПКОНПИ. Само с 3 документа може да се установи дали има конфликт на интереси или не. А ние сме изпратили много повече до КПКОНПИ.Няма какво да се крие от ази проверка, нищо странно няма да се появи. Аз съм сигурен в резултата. Нека да оставим прокуратурата и Министерството на отбраната да си свършат работата", разкри Димитър Стоянов.

"Предполагам , че президентът е заявил да се обадят на мен, защото аз се занимавам с изготвянето на документи и заповеди", заяви още той.

"Изпращал съм СМС на главния прокурор Гешев. Помолих да се чуем във връзка с експулсирането на руски дипломати", завърши Димитър Стоянов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ами като ти си митко от записа марш в затвора.....
+1
 
 
Никой не се е явил на конкурса щото не сте искали шмекери!
-3
 
 
Записите са част от СРСта използвани по разследване срещу шефа на ВВС ,а не на президента.Просто Радев попада на част от записваните разговори с разследвания. Никой не разследва Радев за престъпления.Друг е разследвания. Просто моралния стожер е хубаво да се знае що за боклук е. Нямало желаещи и Десито го назначили и на другото място.Понеже тя е най кадърна и можеща. Съвместява 2 длъжности и спи с шефа. Е как да не се досетим,че всичко е законно.А морално ли е ? Или вони на гьонсурат,трици и кауни.Селски тарикати.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: