Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Гледат мярката на част от задържаните във "Всичко коз"
Автор: Екип Ruse24.bg 09:37 / 25.07.2010Коментари (0)734
©
За 13.30 часа в Софийски градски съд е насрочено заседание по мярката за неотклонение на част от задържаните в операция "Всичко коз".

Специализирана полицейска операция "Всичко коз" проведоха служители на Главна дирекция "Криминална полиция" - МВР, Следственият отдел при СГП и НАП-МФ на 21 юли. Акцията бе за противодействие на данъчни престъпления. Процесуално-следствени действия се извършиха на 28 адреса на територията на София, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново, Трявна и Бургас със съдействието на служители от съответните областни дирекции на МВР.

Задържани при операцията бяха 10 члена на организирана престъпна група, сред които и организаторът В.К./47г./ от Варна. Изяснено е , че групата практикувала две познати в Европа данъчни схеми, при които се използват фирми "бушони" и фирми "липсващи търговци".

При първия случай посредством пълномощници се декларират несъществуващи покупки от реални търговски дружества в България, които от своя страна не декларират съответните доставки. Тези дружества - "липсващи търговци" нямат необходимия ресурс за обезпечаване на търговска дейност.
Втората схема действала по следните стъпки - използват се неистински документи при доставки в рамките на ЕС и вътреобщностни придобивки, предимно на строителни железа и скрап - чрез чуждестранни дружества в Румъния и Унгария, регистрирани на името на български граждани с цел избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

В случаите, при които НАП се намесвала, за да предотврати щетите, нанасяни от групата, действащите към съответния момент фирми са "продавани" на осъждани, малоимотни и/или неграмотни граждани, които не били запознати и изобщо не са имали отношение както към счетоводната документация на дружествата, така и по отношение на управлението им.
В услуга на групата са били и двама данъчни служители, които предупреждавали за предстоящи проверки и ревизии, като предоставяли "професионални" съвети за извършване на престъпната дейност.

По данни на НАП извършителите на престъпленията са ощетили държавния бюджет за последните 2 години с около 250 млн. лева. Членовете на групата придобили недвижими имоти в България и в други европейски страни, а също и скъпи автомобили и две яхти, плаващи под чужд флаг. У един от групата е намерена сумата от 40 хил. лева, за които е обяснено че са "джобни пари".

По случая е образувано досъдебно производство за осъществен състав на престъпление по чл. 321/организирана престъпна група/ във връзка с чл.253 /пране на пари/ и чл. 257 / данъчни измами в особено големи размери/ от НК, което се наблюдава от Софийска градска прокуратура.

Източник: Кросс


Още по темата: общо новини по темата: 6
07.08.2010 »
05.08.2010 »
03.08.2010 »
21.07.2010 »
21.07.2010 »
21.07.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: