Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Година след размяната на бебета в "Шейново": Говори майката, подала сигнала
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 02.10.2023Коментари (0)1130
© NOVA
Година след размяната на бебета в болница "Шейново", говори майката, подала сигнала за случилото се.

"Семейството още се отърсва от всичко, което им се случи. Изстрадаха го. Беше много тежко за тях и не желаят повече да бъдат притеснявани. Благодаря им за доверието да говорят. През цялото време поддържах връзка с тях. Съгласиха се да споделят повече за случая, за да разсеят спекулациите. Имаше много конспирации, че това е умишлено, че е сценарий. Нищо подобно. Става въпрос за две много изстрадали семейства. Те поддържат връзка", обясни Николаева.

Казусът стана публичен през декември 2022 г., повече от два месеца след раждането. След като втори ДНК тест установи размяната, двете майки се съгласиха децата да бъдат отглеждани от биологичните си родители. Наложени бяха и дисциплинарни наказания на няколко души от персонала на болницата.

Размениха две новородени в столична болница

"Трудно се съгласих да говоря, защото искам да предпазя близките си от сочене с пръст.  Не искам да ми тежи нещо на съвестта. Имаме възрастни родители, които не са в добро здравословно състояние. Най-близките ми знаят, не го приеха лесно, но съдба, случи се на нас. Желанието ми да остана анонимна е продиктувано  от това, че ми беше нарушено личното пространство. Бях притеснявана от ваши колеги, които идваха, чукаха на вратата ми, за да давам интервюта. Бяха ми изпращани съобщения как за детето ми е викана линейка в много тежък за нас момент. Не знаехме какво ще се случи и дали бебето ще ни бъде върнато скоро. Цялата ситуация ме разклати психически", сподели жената.  

Разменените бебета: Връчиха актове на "Шейново" и петима служители

Тя разказа подробно кога с мъжа й са разбрали за размяната. "Разбрахме, че не е нашето биологично дете, когато излезе първият тест от болницата. След изписването нямахме съмнения, защото имаше известни прилики между бебето и по-голямото ни дете. С течение на времето разликите започнаха да се набиват на очи. Един ден реших да сортирам документите от болницата. Там намерих гривните и се загледах в номерата, които се разминаваха. Отидох при мъжа ми и той се шокира. Не знаеше какво да каже. Решихме да звъннем в болницата. Говорих с акушерка, след това ме препратиха към завеждаща отделението лекарка. Тя предложи да се направи ДНК тест. На следващия ден отидохме в лечебното заведение и направихме тест. През това време с нас се свързаха от полицията, дадохме обяснения. Направихме и тест към следствието, което се заведе", обясни майката. Жената е родила секцио по медицински причини.

"Докато си на операционната, ти показват бебето за секунди. Беше повито и почти нищо не видях. Зърнах го за секунди. Не се чувствах добре по време на операцията и нямам много спомени. След това ме приведоха в реанимация. На следващия ден ме настаниха в стая. Там кърмих небиологичното ми дете", каза още майката на едно от разменените бебета. По думите й от следствието разбрала, че смяната е станала още в първите часове след раждането.

"Практиката е такава, че на обед всички бебета се водят при майките, но моето го нямаше. Първият ден, след като ме настаниха в стая, се качих  в Клиниката по неонатологията. Извадиха само едно бебе и ми казаха, че това е моето. Табелката на кошчето отговаряше на моята гривна, но не погледнах гривната на бебето. Не ми е минавало през ума, че това може да се случи в 21 век. Отивам с цялото си доверие да родя в тази болница. Живея истински живот, не във филм", споделя през сълзи жената. Според нея става въпрос за грешка, а не за умишлено деяние.

"От всички изявления на болницата разбрах, че бебетата са разменени в кошчетата. Родени са с 10 минути разлика. Като в деня на изписването аз бях последна – в 16.00 часа", разказа още жената пред NOVA.

През сълзи тя сподели, че е имала много силна връзка с небиологичното й дете. "Имам три деца, нищо, че едното не е при мен", каза майката.


Още по темата: общо новини по темата: 46
05.03.2024 »
05.10.2023 »
04.10.2023 »
03.10.2023 »
03.10.2023 »
29.07.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: